Laplje Selo: Svečano obeležena decenija rada kik-boks kluba “Šakal”
23/02/2023 11:23|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 378 |
|

Medija centar Čaglavica, 23.02.2023. - Kik boks klub “Šakal“ obeležio je 10 godina rada i postojanja. Trener i osnivač kluba Slobodan Stanisavljević je tim povodom predstavnicima institucija, organizacija, medija i pojedincima uručio zahvalnice za kako je naveo pomoć, podršku i doprinos razvoju kluba.

Kik boks klub „Šakal“ trenutno broji između 30 i 50 redovnih članova uzrata od 8 do 45 godina, a od 2012. do danas kroz ovaj klub je prošlo preko 3.000 ljudi.  

„Ostavili smo dobar utisak prema svima, migracije su se dešavale tako da je dosta njih otišlo što na fakultete, u srednje škole ili gde god su ih obaveze odnele, ali smo naravno ostali u dobrim odnosima i oni se rado vraćaju ovde. Tako da mi nikad nemamo tačan broj članova kluba, ali svi oni koji su vežbali kod nas i otišli zbog posla ili nekih drugih razloga u neku drugu sredinu rado ovde vraćaju. I recimo kada provode letnje raspuste u ovoj sredini, oni dođu i vežbaju u ovom klubu. Radimo dobru stvar, promovišemo sport, stvaramo dobre borce, dobre ljude i to je u suštini naša misija i nešto što je najvažnije“, naveo je Stanisavljević.

Pored članova kluba i prijatelja obeležavanju jubileja prisustvovali su i predstavnici Opštine Gračanica i Privremenog organa opštine Priština.

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić tom prilikom poželela je kik-boks klubu „Šakal“ sreću i uspeh u daljem radu i istakla da će Opština Gračanica nastaviti da pruža podršku mladim sportistima i sportskim klubovima.

„Pre svega bih čestitala rođendan, odnosno jubilej kik-boks klubu Šakal. Želim vam sreću u radu. Kada kažem sreće mislim i na uspeh u radu, a kada kažem uspeh tu ne mislim samo na uspeh u takmičenju nego mislim na uspeh da imate što više mladih da treniraju kod vas“, navela je Ljiljana Šubarić.

Direktor Odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić rekao je da je Opština Gračanica ponosna što na teritoriji ove opštine postoji kik-boks klub „Šakal“, koji je prema njegovim rečima u prethodnoj deceniji „dao nemerljiv doprinos razvoju i popularizaciji kik boksa na ovim prostorima, kao i na njegovoj promociji van granica ove opštine“.

„Navedeno potvrđuju brojna priznanja i nagrade dodeljene klubu ali i istaknutim pojedincima. U godini jubileja, kada obeležavate 10 godina postojanja treba da pokažemo respekt i zahvalnost našem radniku i našem treneru Slobodanu Stanisavljeviću koji je nesebično uložio svoj trud, entuzijazam, znanje ali i vreme da bi uzdigo kik boks na današnji nivo, tako da danas njegovi učenici otvaraju svoje klubove i rade kao treneri u svojim školama“, rekao je Cvejić.

Članovi Kik boks kluba „Šakal“ osvojili su preko 90 medalja na različitim kako domaćim tako i međunarodnim, ali i svetskim takmičenjima.

 

 


Komentari posetilaca