Laplje Selo: U toku Vaskršnji turnir za pomoć Andriji Paviću
12/04/2023 15:34|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 264 |
|

Medija centar Čaglavica, 12.04.2023. - U Lapljem Selu danas je počeo humanitarni Vaskršnji turnir u stonom tenisu. Sva prikupljena sredstva biće donirana dvanaestogodišnjem Andriji Paviću iz Gračanice koji boluje od Dišenove mišićne distrofije. Na turniru učestvuju učenici srednjih i osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica, kao i predstavnici i članovi stonoteniskih klubova iz Prilužja, Leposavića, Leška, Novog Sada, Kraljeva i Sokobanje.

Ovogodišnjji Vaskršnji turnir održava se pod sloganom „Igramo za Andiju“. Organizator je Turistička ogranizacija Gračanica, u saradnji sa Odeljenjem za omladinu i sport Opštine Gračanica. Turnir je otvorila gradončelenica Gračanice Ljiljana Šubarić, koja je poručila da je ponosna što turnir u stonom tenisu u Gračanici postaje i sportska i humanitarna tradicija.

„Srećna sam što Gračanica ne prestaje sa humanitarnim aktivnostima i što nikako ne dozvoljavamo našim sugrađanima da osete da su sami sa svojim nedaćama. Ali, s druge strane jako sam zabrinuta zbog ne malog broja naše dese koja se suočavaju sa retkim i teškim oboljenjima. Zato smo danas tu, da pomognemo našem Andriji i njegovoj porodici u njihovoj borbi. Zato igrajmo danas za Andriju“, rekla je Ljiljana Šubarić.  

U ime organizatora prisutnima se obratio direktor opštinskog Odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić.

 „Ovogodišnji Vaskršnji turnir ima humanitarni karakter, kao što će imati i svaki  naredni, što jeste i biće njegovo ključno obeležje. Vaskršnji turnir posvećujemo našem malom junaku Andriji Paviću, zato vas pozivam da se priključite akciji i da zajedničkim snagama pomognemo našem junaku u borbi za sopstveno zdravlje. Moram da kažem da će ovaj turnir imati i svoju razvojnu stranu. Želimo da damo snažan podstreg razvoju stonog tenisa, i profesionalnog i amaterskog“, kazao je Cvejić.

Za učešće na takmičenju prijavilo se 132 dece u kategorijama mladi kadeti, kadeti i juniori.  Pored učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Gračanica učešće na humanitarnom turniru u stonom tenisu uzeli su i stono teniseri Novog Sada, Kraljeva, Sokobanje, Prilužja, Leposavića i Leška.

„Stonteniski klub „Metalac“ iz Kraljeva danas učestvuje na ovom turniru. Došli smo da damo podršku našim prijateljima. Prepoznali mo jedan veliki entuzijazam i želju da se promoviše sport na ovim prostorima, u Gračanici, i želimo da damo našu jaku i snažnu podršku“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za sport Miloš Simović.

„Prvi put sam na ovom turniru u Gračanici i nadam se da će mi biti lepo. Nadam se da će se prikupiti što veći prilog da sve bude kako treba“, kaže Maša Mašovski iz Novog Sada.

 „Mislim da treba da bude više ovakvih turnira i smatramd a su ovi turniri važni da pomognemo onima kojima je pomoć zaista potrebna“, rekao je Janko Radosavljević iz Leposavića.

Direktor Odeljenja za omladinu i sport Dušan Cvejić, gradonačlenica Gračanice Ljiljana Šubarić i direktorka Turističke organizacije Sandra Đokić učesnicima turnira i pridošlim gostima uručili su zahvalnice za učešće i doprinos. Pored nagrada u vidu pehara i medalja organizatori su za tri najuspešnija stonoteniska kluba obezbedili i profesionalni stonoteniski sto sa opremom u vidu reketa i loptica. Specijalna gošča turnira bila je  Pavlina Radovanović iz Orahovca.

Andrija Pavić boluje od Dišenove mišićne distrofije. Roditelji su saznali da u Italiji postoji lek koji bi pomogao poboljšati njegovo zdravstveno stanje. Taj lek, prema rečima roditelja, košta 3.500 mesečno. Međutim zbog finansijske situacije porodica Pavić nije u mogućnosti da malom Andriju priušti ovaj lek.

Pomoć za Andriju se može uplatiti i slanjem SMS poruke 116 na broj 3800 u okviru Fondacije Pokreni život.

Takođe se novac može uplatiti i na račune:

Dinarski 160-6000001579536-85

Devizni 160-6000001620488-31

IBAN RS35160600000162048831

SWIFT/BIC DBDBRSBG

 


Komentari posetilaca