Ličnost 2021. - Goran Rakić: Zvezda Vlade Kosova
05/01/2022 09:59|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 256 |
|

Koha, KoSSev, RTV KIM, 05.01.2022. - Koha, jedan od najistaknutijih albanskih medija na Kosovu, je za ličnost godine proglasila Gorana Rakića, ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova i predsednika Srpske liste. Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala Švarc izabrana je takođe za ličnost godine, ali kao "ministarka grešaka".
On je ministar u Vladi Kosova, ali samo mu je formalno šef Aljbin Kurti. Naime, Goran Rakić se često požali na postupke svog formalnog šefa svom de fakto šefu u Srbiji.
 
Lider Srpske liste, koji je jedini član vladajućeg kabineta iz ove stranke, više puta je u roku od mesec dana tražio pomoć od predsednika Srbije Vučića, tvrdeći da Srbima prete one institucije čijih je on i deo.
 
Rakić je prvobitno rekao da su na Kosovu ostali prepušteni sebi samima nakon razmeštanja Specijalne jedinice na dva granična prelaza sa Srbijom: Jarinju i Brnjaku, a potom da će se štititi „svim što imaju na raspolaganju” nakon policijske akcije u nekim opštinama Kosova, među kojima i u severnoj Mitrovici.
 
Međutim, premijer Aljbin Kurti nije poljuljao njegovu poziciju u Vladi Kosova uz obrazloženje da „nije u pitanju Rakić a da bi njegova smena to dovela u pitanje“.
 
Tako ova „zvezda” ostaje nedodirljiva, piše Koha.
 
Ova zvezda, kako je naziva Koha ditore je od strane novinara srpskih redakcija na Kosovu koji su članovi Udruženja novinara Srbije je krajem prošle godine dobila priznanje "Crni božur" za najlošiju saradnju sa medijima.

Komentari posetilaca