Livađe: Gradonačelnica Gračanice položila kamen temeljac za izgradnju objekta
05/09/2023 15:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 286 |
|

Medija centar Čaglavica, 05.09.2023. - Danas je u Livađu položen kamen temeljac za izgradnju višenamenskog centra. Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić rekla je da se ovaj centar gradi na osnovu zahteva meštana Livađa i da će biti namenjen druženju i okupljanju mladih.

‚‚U više navrata kada smo razgovarali sa meštanima Livađa pa čak i na prošlogodišnjoj  budžetskoj debati oni su izneli problem nedostatka prostora za okupljanje i druženje mladih ljudi. Mladi su naša budućnost, naša nada i mi smo tu i naša je obaveza i zadatak da uvek podržimo naše mlade ljude“, kazala je predsednica opštine Ljiljana Šubarić.

Zgrada od preko sto metara kvadratnih će imati svečanu salu, kancelariju, kuhinju i kupatilo.

‚‚Ovim putem želim da se zahvalim predsednici i opštini na ovoj divnoj saradanji za ovaj  projekat koji intezivno tražim. U selo uopšte nismo imali nikakav prostor za okupljanja, za sastanke. Stvarno nisam imala gde da primam goste i posetoce, kad se bude ovo završilio imaću kancelariju i biće drugačije mogu da funkcionišem kao predsednica sela. Da se mi žene okupljamo, planiramo, organizujemo se. Takođe su mi izašli u susret i za parking, asfalitirali su i lepo proširili. Nadam se da ćemo i dalje da sarađujemo” rekla je predsednica sela Mirjana Stojanović.

Meštani sa kojima smo razgovarali zadovoljni su što se počelo sa izgradnjom ovog objekta.

„Omladina je mnogo otišla. Ne znam koliko će to značiti jer omladina je bez posla i otišli su u Srbiju, a sele se i sa porodicama. Za selo će značiti jer će se održavati sastanci, možda neke manje proslave“, kaže Biljana Petković, meštanka Livađa.

Vrednost objekta je 52.700 evra, a ukupna površina je 135m2, rok za završetak radova je predviđen za kraj novembra.

 

 


Komentari posetilaca