Ljajić: Problem-pozivni broj i licenca za mobilnu telefoniju
01/06/2013 10:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 863 |
|

Razgovori Beograda i Prištine u Briselu, kada je reč o telekomunikacijama, idu dosta teško, svako je na svojim prvobitnim pozicijama, izjavio je potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.
 
Prema njegovim rečima, albanska strana ne prihvata rešenje koje je Beograd ponudio kao kompromis.
 
- Nismo se odmakli od početak. Istina, problem fiksne telefonije nije sporan, tu ćemo imati licencu. Na putu smo da rešimo pitanje frekvencija. Ali ostaju dva ključna problema - pozivni broj i licenca za mobilnu telefoniju, rekao je Ljajić za subotnju "Politiku".
 
- Oni nude takozvanog virtuelnog mobilnog operatera za Telekom, što je za nas neprihvatljivo. Mi tražimo punu dozvolu za rad. S druge strane, mi smo spremni da im ustupimo pozivni broj 383 koji bi se vodio na Srbiju, a koji bi Srbija dobila od Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) i ustupila njima na korišćenje. Oni traže da se oni pojave pred ITU, a da ih Srbije ne opstruira u tome. Za sada nema pomaka, naveo je ministar.
 
Ljajić ističe da će na ovu temu verovatno sledeće nedelje ponovo biti održan sastanak na ministarskom nivou u Briselu.
 
Prema njegovim rečima, jedna od opcija je, ukoliko pregovori propadnu, da EU, na osnovu onog što je čula od jedne i druge strane, formuliše svoj predlog koji će ponuditi obema stranama.
 
 

Komentari posetilaca