Lutkarska predstava „Guliver u zemlji lutaka“ u Domu kulture u Gračanici
29/05/2019 10:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1688 |
|

New press, 29.05.2019. - Lutkarska predstava „Guliver u zemlji lutaka“ po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila,  a u adaptaciji i režiji Boška Boškova biće premijerno izvedena u četvrtak, u 20 časova u Domu kluture u Gračanici.

Radnja lutkarske predstave „Guliver u zemlji lutaka” odvija se u Lutkovu, malom gradu u kome žive lutke. Lutkovo ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim lutkom, koji se stalno svađa sa ostalim lutkama i pravi probleme. Glavni junak Guliver pokušava da uz pomoć publike pomogne ostalim lutkama i kazni Nevaljalog lutka.

Kako je reditelj Boško Boškov kazao osnov ove predstave je “borba između dobra i zla”

„I ova predstava kao i mnoge druge u osnovi ima borbu između dobra i zla. Svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je među lutkama u Lutkovu naselju u kome žive lutke? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među lutkama ima i onih dobrih i onih zlih. I među njima nije uvek sve kako bi trebalo da bude kao da nisu napravljene od iste krpe, a šta se to u Lutkovu među lutkama dogodilo i kako je na te događaje odreagovao gledalac gospodin Guliver videćete ako dođete na predstavu. Glumci, animatori i njihove lutke željno vas očekuju“, reči su reditelja Boška Boškova.

Duhovitost, lutke, muzika i kostimi činiće ovu predstavu još zanimljivijom, a predstavu igraju glumci AP „Janićije Popović“, koje radi u sklopu Doma kulture „Gračanica“.

Pokrovitelj predstave je Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ Arnoa Gujona.

Ulaz je slobodan.

 


Komentari posetilaca