Mediji: Simić podseća Mimozu Kusari na razgovor s Radoičićem?
11/07/2023 11:35|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 135 |
|

N1, 11.07.2023. - Šefica poslaničke grupe vladajućeg Pokreta Samoopredeljenje u Skupštini Kosova Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da nikada nije komunicirala s potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem. Kusari Ljilja je reagovala pošto je objavljen snimak njenog razgovora s funkcionerom Srpske liste, u kom se pominje i Milan Radoičić.

Kusari-Ljilja je rekla i da nema Radoičićev broj telefona niti druge kontakt-podatke i da je odbila da komunicira s njim.

Govoreći o prisluškivanju, odnosno snimcima koje je u ponedeljak objavio portal Nacional, gde se čuje kako ona razgovara s funkcionerom Srpske liste Slavkom Simićem i u tom razgovoru se pominje i Radoičić, rekla je da je komunicirala s funkcionerima te stranke Igorom i Slavkom Simićem.

Simić i Kusari Ljilja u objavljenom snimku razgovaraju o prevazilaženju problema u funkcionisanju parlamenta, a on joj u jednom trenutku podseća da ju je „spajao s Milanom i da su razgovarali i po 30-40 minuta“ da bi se ti problemi rešili.

Kazala je da su razgovarali o izglasavanju Zakona o službenim praznicima, Zakona o verskim slobodama i Zakona o lokalnoj samoupravi za čije usvajanje je u Skupštini Kosova neophodna i većina glasova poslanika Srpske liste.

Snimak, prema navodima portala Nacional, potiče iz kancelarije šefice poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoze Kusari Ljilje. Ona je navodno imala kontakt s Radoičićem, osumnjičenim da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića i u slučaj „Brezovica“.

Demokratska partija Kosova (DPK) zatražila je od kosovskog tužilaštva „da se pozabavi“ osobama iz vladajućeg Pokreta Samoopredeljenje koje su, prema snimcima portala Nacional, u kontaktu s potpredsednikom Srpske liste i osobom na „crnoj listi“ SAD Milanom Radoičićem.

Predsednik DPK Memli Krasnići napisao je na Fejsbuku: „Aljbin s Milanom Radoičićem, s koordinacijom ili bez nje“.

Šef poslaničke grupe DPK u Skupštini Kosova Abeljard Tahiri pozvao je Državno tužilaštvo da se, kako je kazao, „pozabavi osobama koje su u kontaktu s Radoičićem“ jer to pokazuje kako Samoopredeljenje „koordiniše sa Srpskom listom“, rekao je on.

Poslanica DPK Ganimete Musljiu je rekla da treba da je potrebna koordinacija s građanima, „a ne sa Srpskom listom i Radoičićem“.

I poslanica Demokratskog saveza Kosova Doarsa Kica Dželili napisala je na Fejsbuku da „pitanje više nije bilo sa ili bez koordinacije. Pitanje je s kim“.

Radoičić je na poternici kosovskih vlasti i na „crnoj listi“ SAD.

 

 


Komentari posetilaca