Mediji i NVO osudili krađu na Via Ferata Berim
10/06/2020 22:18|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 529 |
|

New Press,10.06.2020. -  Na jednom od najatraktivnijih turističkih mesta na severu Kosova Via Ferata Berim, juče je ukradena sajla. U zajedničkom saopštenju medija i nevladinih organizacija zahteva se da policija što pre reši slučaj i pronađe počinioce.
“Pozivamo policijsku stanicu Zubinom Potoku i policiju iz regiona sever da što pre pronađu počinioce i doprinesu efikasnom rasvetljavanju ovog slučaja”, ističe se u saopštenju.
 
U zajedničkom saopštenju medija i NVO napominje se da policija treba “da pokaže odgovornost i efikasnost i u drugim slučajevima ugrožavanja bezbednosti i uništavanja imovine na javnom prostoru, poput uništavanja staze na Malom Zvečanu, stepeništa u Zubinom Potoku, kao i svih ostalih krivičnih dela”.
 
“Institutu za teritorijalni i ekonomski razvoj i inicijativi Outdor In pružamo podršku u daljem radu i pozivamo ih da ne odustaju od razvoja i promocije turizma na Kosovu”, navode potpisnici saopštenja.
 
Via Ferata Berim postala je prepoznatljiv turistički brend severa Kosova. Ferata se nalazi na stenama Berima na planini Mokra Gora. Udaljena je 25km od Zubinog Potoka, putem koji ide preko brane „Gazivode“ do škole u selu Kovače, a zatim makadamskim putem do Previje i dalje ka Berimu.
 

Komentari posetilaca