Međusobne optužbe za korupciju u opštini Klina
26/01/2016 17:34|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 3507 |
|


Čaglavica, 25.01.2015.godine: U najnovijoj emisiji Srpsko-srpski dijalog, gotovali su sadašnji i bivši predsednik Privremenog organa opštine Klina, u sistemu Republike Srbije, Božidar Šarković i Stojan Dončić. Oni su se međusobno optuživali za pronevere novca koji Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, šalje poljoprivrednicima  u opštini Klina.

Božidar Šarković, predsednik Privremenog organa opštine Klina, rekao je da radi po zakonu i instrukcijama kancelarije za Kosovo i Metohiju i da je njegov prethodnik Stojan Dončić, nezakonitim radom i nepotizmom, raselio Srbe povratnike u sela opštine Klina:

“Ja radim po zakonu i za vreme  mog mandata, koji traje nepunu godine dana,  opštinu Klina je napustila samo jedna porodica. Dončić je bio više od deset  godina u vrhu vlasti i samo je gledao svoje interese  i zbog toga je opštinu Klina  napustila većina Srba povratnika. Subvencije koje daje Vlada Srbije, u mom mandatu su raspoređene  po zakonu i usvojenim kriterijimima. Nijedna pritužba nije bila, a političkih protivnika će uvek da bude. “ tvrdi Šarković.

Sa druge strane, Stojan Dončić, nekada predsednik, a sada član Privremenog organa Opštine Klina, optužuje Šarkovića za velike pronevere, nezakonitu podelu subvencija za poljoprivrednike, preprodaju srpske zemlje i za mobing zaposlenih.

“Od kada je ovaj čovek došao, Srbi su svi u svađi. Vršio je pritisak na Srbe u Klini da glasaju za njega i ko god nije hteo, uskraćen je za pomoć i subvencije. Njemu je mesto u zatvoru i protiv njega je već podneto nekoliko krivičnih prijava od strane meštana Kline”, uzvraća Dončić Šarkoviću.

U opštini Klina, koja je pre rata imala preko 8 000 Srba, danas živi samo njih 350. 


Komentari posetilaca