Mehaj: EU i NATO da obrate pažnju na ’’rusko-srpske i kineske krugove’’
05/02/2022 10:28|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 230 |
|

KosovaPress, RTV KIM, 05.02.2022. - Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj kaže da prati najnovija dešavanja oko Ukrajine i da je zbog toga zatražio od NATO-a povećanu pažnju kako bi se sprečio uticaj rusko-srpskih i kineskih krugova u regionu.

"Ministarstvo odbrane sa najvećom pažnjom prati najnovija dešavanja i aktuelne akcije Rusije protiv Ukrajine, zemalja istočnog krila NATO-a, kao i hibridne aktivnosti koje Rusija sprovodi u regionu Zapadnog Balkana. Te aktivnosti Rusije, preko Srbije, u našem regionu se odvijaju političkim ratom nekonvencionalnim destabilizujućim metodama pomešanim sa aktivnostima kao što su sajber napadi i lažne vesti. Stoga pozivamo na povećanu pažnju političkih i vojnih vlasti NATO-a preko Komande združenih snaga u Napulju u našem regionu, čime se onemogućava uticaj rusko-srpskih destabilizujućih krugova koje podržavaju kineski krugovi u regionu“, naveo je Mehaj.

On je dalje dodao da „dešavanja na granici Kosova i Srbije i provokacije od strane srpske vojske smatra veoma ozbiljnom pretnjom i da se njima politički snažno mora baviti Evropska unija, a konkretnim akcijama i NATO, odnosno Komanda združenih snaga u Napulju (JFCNP) kroz operaciju KFOR-a na Kosovu.

„Kosovo snažno podržava NATO savez predvođen SAD, u interesu zaštite evroatlantskih vrednosti i u službi regionalnog, kontinentalnog i globalnog mira, bezbednosti i stabilnosti“, zaključio je Mehaj.

 

 


Komentari posetilaca