Mehmeti traži podršku Francuske za članstvo Kosova u Interpolu
26/10/2021 11:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 218 |
|

Kosova Press, RTV KIM, 26.10.2021. - Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, generalni direktor policije Samedin Mehmeti i šef Jedinice za uklanjanje eksplozivnih ubojnih sredstava Muhamet Rušiti boravili su u višednevnoj poseti Parizu gde su zatražili podršku Francuske za članstvo Kosova u Interpolu i Europolu.

Kako se navodi u saopštenju policije, svrha posete je bila održavanje zajedničkih sastanaka i učešće na prestižnom sajmu MILIPOL, sagledavanje tehnoloških dostignuća u oblasti bezbednosti koje će pomoći unapređenju relevantnih institucionalnih kapaciteta Kosova.

Tokom ove posete, delegacija je održala nekoliko važnih sastanaka sa zvaničnicima Francuske. Generalni direktor Kosovske policije Samedin Mehmeti imao je poseban sastanak sa direktorom Nacionalne policije Francuske Žeromom Leonetom.

Mehmeti je istakao da Policija Kosova ostaje dokazan i pouzdan partner Francuske i da je saradnja između Policije Kosova i relevantnih institucija Francuske odlična. U kontekstu sastanka je naglašeno da Kosovo ima za cilj da bude faktor stabilnosti u regionu i šire, te da će uprkos uspesima postignutim u borbi protiv kriminala, kroz pojačanu saradnju, rezultati ovog rata biti veći. Predmet diskusije na sastanku je bila podrška Francuske u različitim procesima, uključujući članstvo Kosova u Interpolu, Europolu itd, radi jačanja zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala i povećanja bezbednosti na Kosovu, u regionu i šire.

Ponovo je potvrđena volja Francuske da nastavi i ojača saradnju dve institucije u oblasti bezbednosti i dalje jača saradnju, kroz borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i jačanje državnih kapaciteta, zaključuje se u saopštenju.


Komentari posetilaca