Mesni odbor: Srbima u Čaglavici otimaju zemlju
30/09/2013 16:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1084 |
|


Mesni odbor sela Čaglavica najoštrije osuđuje uzurpaciju i otimačinu poljoprivrednog zemljišta pojedinim meštanima Čaglavice od nama nepoznatih lica albanske nacionalnosti. Mesni odbor je u više navrata upozoravao da se godinama  unazad vrši uzurpacija i otimačina zemlje zakonskim vlasnicima u katastarskoj zoni Čaglavica.Najnoviji slučaj je od pre nekoliko dana u mestu zvanom Mirkovica breg koje pripada katastarskoj zoni Čaglavica opština Priština, navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.
-U protekla tri dana nepoznate osobe albanske nacionalnosti  “terorišu” vlasnike  uvredama, psovkama, ogradjivanjem i oranjem  privatnih parcela za koje vlasnici poseduju  validnu dokumentaciju. Takođe, od strane istih uzupatora vrši se preoravanje i blokada katastarski ucrtanih poljskih puteva. MO Čaglavice zahteva od nadležnih organa da pod hitno zaustave ove nezakonite radnje, piše još u tekstu.
- Mesni odbor upozorava da može doći do fizičkog sukoba jer je poslednjih dana bilo nekoliko incidenata verbalnog tipa između meštana srpske nacionalnosti iz Čaglavice i NN lica albanske nacionalnosti.  Meštanima Čaglavice je u više navrata prećeno da više ne dolaze na svoje parcele, jer su njihove parcele  kako im je rečeno od strane uzurpatora sada u vlasništvu drugih osoba. Pojedini meštani ovaj slučaj su prijavili Kosovskoj policiji, kaže se još u saopštenju koji je potpisao Goran Stanković, predsednik Mesnog odbora Čaglavice.

Izvor: New press


Komentari posetilaca