Milenko preminuo od posledica ranjavanja, svađa izbila oko kioska
04/06/2013 09:27|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1765 |
|

MIlenko Kostić (47) preminuo je u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice od posledica ranjavanja iz vatrenog oružja, saopšteno je danas iz te zdrastvene ustanove.
 
Kostić je podlegao povredama koje se zadobio u pucnjavi koja se dogodila u ponedeljak veče u Leposaviću ispred crkve u tom gradu na severu Kosova.
 
Upravnica mitrovičke bolnice Danica Radomirović izjavila je Tanjugu da je Kostić i pored pokušaja lekara da mu spasu život podlegao povredama sinoć u 21:30h a da se druge dve osobe koje su povređene u tuči uspešno oporavljaju.
 
- Do smrtnog ishoda došlo usled obilnog krvarenja posle upucavanja vatrenim oružjem, koje lekari i pored velikog truda nisu mogle da zaustave. Ratko Kostić zadobio je povredu glave i smešten je na odeljenju Hirurgije dok je Jovica Kostović posle ukatzane lekarske pomoć zadržana na Maksilofacijalnom odeljenju, rekla je Radomirović. 
 
U Leposaviću su se sinoć, kako prenose lokalni mediji na Kosovu, članovi porodice Kostić i Kostović posvađali zbog mesta na kojem su nameravali da postave kiosk, nakon čega je izbila tuča, a kasnije je upotrebljeno i vatreno oružje.
 
Najmanje šest osoba je učestvovalo u ovom incident rekao je ranije Tanjugu zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić. 
 
Direktor Vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin uputio je izraze saučešća porodici stradalog uz ocenu da se radi o tragediji apelovavši na građane na Kosovu i Metohiji da se uzdrže od ovakvih incidenata. 
 
 - Da li je moguće da nam je pored toliko zla i toliko nesreća, potrebno i zlo koje sami sebi nanosimo. Da li je moguće da nam pored toliko zla i pretnji koje su svuda oko nas treba da se bojimo jedni drugih, da se plašimo da nam deca hodaju ulicama. Za mene je to neprihvatljivo, rekao je Vulin.
 
Vulin je zamolio sve da dva puta razmisle pre nego nešto kažu, a ne urade jer tragedija koja se dogodila u Leposaviću ne može da se ispravi, zapitavši se koliko još tragedija treba da se dogodi da bi smo videli kako živimo.
 
Zamenik Regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić rekao je da su učesnici sinoćne tuče zadržani u policijskoj stanici u Leposaviću , da im je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. 
 
Izvor: Tanjug,  TV MOST 
Foto: RTS
 
 
 

 


Komentari posetilaca