Miletića Nemačka plaća da savetuje Kurtija
23/09/2022 10:00|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 295 |
|

Medija centar Čaglavica, Danas, 23.09.2022. - Informacija koja je objavljena je samo do pola tačna. Ja sam imenovan za spoljnog konsultanta Aljbina Kurtija, a ne spoljno-političkog, finansiran od strane Vlade Nemačke, preciznije ministarstva spoljnih poslova Nemačke za pitanja zajednica – kaže u pisanoj izjavi za Danas Petar Miletić, bivši potpredsednik Skupštine Kosova.

On je tako odgovorio na pitanje Danasa o njegovoj novoj funkciji koja je imala odjek u ovdašnjoj javnosti, te naznačio da ne bi dalje ulazio u pojašnjavanja jer će, kako kaže, imati samo savetodavnu ali ne i odlučujuću ulogu u donošenju odluka.

Faksimil odluke Kurtija o imenovanju Miletića, u kojoj se navodi da su dužnosti i odgovornosti savetnika regulisane Uredbom kosovske vlade za oblasti administrativne odgovornosti kabineta premijera i ministarstava, objavio je portal na albanskom demokracia.com.

Podsetimo, Petar Miletić je 2012. godine bio potpredsednik kosovske skupštine ispred Samostalne liberalne stranke.

U vezi sa imenovanjem Petra Miletića za spoljnog savetnika premijera Kurtija danas je reagovao i predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić.

 

 


Komentari posetilaca