Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
29/06/2022 14:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 265 |
|

RTV KIM, Beta, 29.06.2022. - Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.

Đokovićev advokat, Vasilije Arsić, izjavio je agenciji Beta da sudija nije uvažio razloge odbrane da se Đokoviću ne određuje pritvor.

Milorad Đoković će danas biti prebačen u zatvor u Podujevu.

„Đoković nikada nije bio aktivni pripadnik vojske ili policije Srbije. Posle rata je ostao da živi u svom selu Vitomirici kod Peći i radio je kao matičar u selu Goraždevac. Za vreme martovskog pogroma 2004. godine Albanci su mu zapalili kuću, ali on je uspeo da napravi novu kuću i nastavio je da živi na svom imanju. Da je počinio bilo kakav zločin ne bi svih ovih godina ostao da živi i radi u Peći“, rekao je advokat, koji ga je juče posetio u pritvorskoj jedinici.

Kosovska policija je uhapsila Milorada Đokovića iz Vitomirice kod Peći, zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u ratnom zločinu.

Đoković je uhapšen navodno nakon višemesečne istrage jedinice za istraživanje ratnih zločina, a kako se u saopštenju kosovskog tužilaštva navodi, predmet za koji se on tereti odnosi se na navodnu akciju „7. maja 1999. godine u regionu Peći kada je ubijeno devet civila albanske nacionalnosti, a nestalo još pet osoba“.

Arsić je kazao da njegov branjenik ne zna ništa o zločinu koji mu se stavlja na teret.

Đoković je bio jedini Srbin koji je živeo u Vitomirici, a prema rečima advokata Arsića poslednjih godina se tužio s lokalnim vlastima zbog parcele koju je od opštine Peć dobio devedesetih godina i na kojoj je podigao kuću.

Lokalne vlasti su pokušale da oduzmu deo Đokovićevog imanja, ali je Viši sud Kosova presudio u Đokovićevu korist.

 


Komentari posetilaca