Ministar Vitia i ambasador Norvšeke na Kosovu o pandemiji Kovid-19
06/04/2020 18:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 464 |
|

Čaglavica, 06.04.2020. - Ministar Zdravstva Arben Vitia razgovarao je danas sa ambasadorom Norveške Jensom Erikom Grandahlom o trenutnoj situaciji izazvanoj pandemijom Kovid 19. Sastanku su prisustvovali i zamenici ministra Sreten Trajković i Izet Sadiku.

Ambasador Grendahl rekao je da je zadovoljan upravljanjem situacijom sa pandemijom KOVID-19, koja je velik izazov čak i za najnaprednije zdravstvene sisteme.

On je takođe  rekao da je narod Norveške, osim doprinosa od 500 hiljada evra u okviru fonda Evropske unije za pomoć Kosovu, spreman da i ubuduće daje doprinose kada se pojavi potreba u okviru pomoći javnom zdravlju.

Ministar Vitia se zahvalio ambasadoru Norveške na njegovom doprinosu istakavši da je sav posao učinjen zahvaljujući posvećenosti tima, na prvom mestu zdravstvenih radnika, ali i svih ostalih aktera koji su uključeni u sprečavanje širenja pandemije koja je pretnja celom svetu.

U saopštenju se navodi da je  Vitia  upoznao ambasadora i sa pružanjem pomoći svim zajednicama, u svakoj opštini na Kosovu, ističući da se  u lečenju pacijenata koriste najefikasniji protokoli.

 


Komentari posetilaca