Ministarstvo poljoprivrede - JAVNI POZIV za dodelu bespovratnih sredstava
18/09/2019 11:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 835 |
|

Čaglavica, 18.09.2019. - Ministarstvo poljoprivrede raspisuje JAVNI POZIV za dodelu bespovratnih sredstava u okviru “Programa za društveno - ekonomsku integraciju malih farmi u zajednici“

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u cilju poboljšanja društveno – ekonomskih uslova poljoprivrednika u ruralnim sredinama, stvaranja novih radnih mesta, povećanja prihoda nastojanjem da integriše male poljoprivrednike u sektor poljoprivrede i stvori uslove za unapređenje egzistencijalnih i polu – komercijalnih poljoprivrednika na komercijalne farmere u interesu sprečavanja raseljavanja stanovništva iz ruralnih područja za “Program za društveno – ekonomsku integraciju malih farmi u zajednici“ izdvojilo je budžet od 3.000.000 evra.

Ministarstvo poljoprivrede ovim programom predviđa subvencije za sektor voćaka, plastenika, mesa, mleka, uzgoj preradi za jaja i meso u sistemu slobodnog držanja u prirodi, proizvodnju meda, obrađivanje, prikupljanje, preradu ne-drvenih šumskih proizvoda i preradu poljoprivrednih proizvoda u domaćinstvu.

Korisnici ovog Programa mogu biti svi poljoprivrednici u skladu sa Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju koji ispunjavaju kriterijume ovog Programa.

Javna podrška iznosi 100% prihvatljivih investicionih troškova, maksimalna vrednost prihvatljivih troškova po projektu je 15.000 evra.

Svi zainteresovni za apliciranje na poziv sve potrebne informacije o uslovima i načinu apliciranja i potrebnu dokumentaciju mogu pronaći na sajtu MPŠRR-a https://www.mbpzhr-ks.net/sr/naslovna, Agencije za razvoj poljoprivrede i u regionalnim kancelarijama ministarstva.

Poziv za apliciranje biće otvoren od 18. Septembra do 18. Oktobra 2019. godine.

 


Komentari posetilaca