Ministarstvo za zajednice i povratak podelilo prehrambene i higijenske pakete
20/04/2023 15:48|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 243 |
|

Medija centar Čaglavica, 20.04.2023. - Ministarstvo za zajednice i povratak podelilo je danas ispred zgrade ministarstva pripadnicima nevećinskih zajednica 50 prehrambenih i higijenskih paketa.  Zamenik ministra Mevljud Sinani rekao je da ovo pomoć dolazi uoči Ramazanskog Bajrama, kao  dokaz da ovo ministarstvo brine o svim zajednicama, a pogotovo onima kojima je, kako je rekao, pomoć najpotrebnija.

„Odlučili smo da podelimo 50 prehrambenih paketa, a razlog zašto smo hteli da ih dodelimo baš danas jeste praznik Ramazanski bajram. Za prehrambene pakete prijavila su se 373 pripadnika nevećinskih zajednica i svi će ih dobiti, ali nismo imali tehničkih mogućnosti da ih sve dodelimo danas“, kazao je Sinani.

Sinani je najavio da će Ministarstvo za zajednice uskoro krenuti sa izgradnjom 19 kuća na čitavoj teritoriji Kosova.

„To nije konačni spisak za izgradnju, imaćemo još jedan u narednim danima. Komisija radi na verifikaciji prijava za renoviranje kuća“, rekao je Sinani.  

Meštani  Kosova Polja, koji su danas dobili ovu vrstu pomoći, kažu da iako jednokratna ona im ipak znači jer koliko-toliko olakšava finanijske troškove.  

„Nama ovo mnogo znači, živimo u lošim uslovima, nema posla“, naveo je Ljuljzim Zija.

„Mi smo velika porodica, dobro nam je ovo. Jedan paket može da nam traje dan, dva“, rekao je Baškim Beriša.

Dodeli prehrambenih i higijenskih paketa prisustvovao je i zamenik gradonačelnika  Kosova Polja Fadilj Krasnići. 

 

 


Komentari posetilaca