Ministri: Hitno istražiti napad na studente u Leposaviću
24/09/2013 19:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1303 |
|

 
 
 
Ministar bez portfelja zadužen za održivi razvoj Sulejman Ugljanin i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin zatražili su danas da što hitniju istragu napada na studente bošnjačke nacionalnosti u Leposaviću. 
 
"Potrebno je što pre pokrenuti istragu jer će na taj način studenti Bošnjaci biti ohrabreni da nastave studije u Leposaviću, kako incident ne bi bio razlog da oni i ostali studenti Bošnjaci iz straha za sopstvenu bezbednost napuste fakultet u Leposaviću i druge delove severnog Kosova", navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije posle sastanka dva ministra.
 
Mediji su ranije preneli da je veća grupa mladića srpske nacionalnosti pre nekoliko dana vređala i napala četvoricu novopazarskih studenata u kafiću u Leposaviću. 
 
Ministri su se saglasili da zajedno ulože napore kako bi se stvorili uslovi za normalan život, ličnu i imovinsku sigurnost i slobodu kretanja za sve građane, bez obzira na nacionalnost, veru ili političku pripadnost.
 
Ugljanin, koji je i jedini legitimni predstavnik Bošnjaka u Vladi Srbije, očekuje zvaničnu informaciju o napadu od MUP-a Srbije, ali i od OEBS-a, Euleksa i KPS-a, navodi se u saopštenju. 
 
Izvor: New press 
Foto: Beta
 
 

Komentari posetilaca