Ministri iz regiona o snabdevanju hranom: Građani ne treba da brinu
09/03/2022 15:27|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 278 |
|

Politika, RTV KIM, 09.08.2022. - Ministri poljoprivrede Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Kosova, Republike Srpske i Srbije su danas razgovarali o posledicama rata u Ukrajini na agrarni sektor u regionu i održavanju stabilnog snabdevanja hranom.

Ministarstvo poljoprivrede Severne Makedonije je kao domaćin tog onlajn sastanka, saopštilo da se „razgovaralo o razvoju situacije u ratu u Ukrajini i potencijalnim uticajima aktuelne geopolitike na poljoprivredni sektor zemalja u regionu, stanju sa održavanjem tržišta i snabdevanju hranom”.

Ministri su na sastanku istakli da imaju otvorenu saradnju i da se zalažu za održavanje stabilnosti snabdevanja hranom u regionu.

Ministar poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski je preneo da je: „zajednički zaključak da građani ne treba da budu zabrinuti”.

Istaknuto je da regionalna saradnja treba da se nastavi i da se vlade uzdrže od uvođenja jednostranih mera bilo kakve vrste.

„Ministri regiona su pozdravili inicijativu i saglasili se saradnja među zemljama regiona treba da bude efikasna i funkcionalna, a građani svih država Zapadnog Balkana da budu staloženi, jer zajedno radimo da održimo stabilno snabdevanje hranom”, istakao je Nikolovski.

 

 


Komentari posetilaca