Misija EULEX-a na Kosovu donirala vozilo NVO “Žensko pravo”
12/03/2022 14:19|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 857 |
|

Medija centar, 12.03.2022. - Zamenik sefa Misije EULEX-a na Kosovu, Cezari Luba je u ime ove misije povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena donirao  vozilo i kancelarijsku opremu NVO „Žensko pravo“ u Severnoj Mitrovici.

 

Programska direktorka NVO “Žensko pravo” kaže da će im ova donacija olakšati svakodnevni rad u zalaganju za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

 

“Mi između ostalog pružamo i specijalizovane servise žrtvama rodno-zasnovanog i porodičnog nasilja, tako da smo do sada za te potrebe koristili svoja privatna vozila. Ovo vozilo će nam dati mogućnost da dopremo do većeg broja žena u ruralnim sredinama. Ja se mnogo zahvaljujem Misiji EULEX-a na Kosovu što su nas podržali i time doprineli poboljšanju efikasnosti našeg rada na terenu. Takođe, hvala Savetnici za rodnu ravnopravnost u EULEX-u Kjari Taljani  (Chiari Tagliani,)  na podršci i ekspertskom doprinosu naše organizacije ”, kaže Simić Lavali.

 

Nevladina organizacija “Žensko pravo” osnovana je 2003. godine i za cilj ima prevenciju i zaštitu žena od nasilja i diskriminacije, a svoje aktivnosti sprovodi uglavnom u srpskim sredinama na Kosovu.

 

 


Komentari posetilaca