Mitrovčanka Nevena Božović plasirala se u finale Evrovizije
15/05/2019 10:36|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 767 |
|


KoSSev, N1, Beta, RTS, 15.05.2019. - Predstavnica Srbije na ovogodišnjem izboru za „Pesmu Evrovizije“, Mitrovčanka Nevena Božović obezbedila je mesto u finalu, prenosi RTS.

Takmičenje u subotu nastavljaju i takmičari iz Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija, prenosi RTS.

Izrael je osvojio pravo da bude domaćin ovogodišnjeg takmičenja nakon što je izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila prošle godine u Lisabonu s pesmom „Toj“.

Ona je otvorila ovogodišnju Evroviziju istom pesmom.

„Ne mogu da verujem da je Evrovizija u Tel Avivu. Imala sam neverovatnu godinu, bili ste neverovatni prema meni, dobrodošli u Izrael“, rekla je Neta Barzilai.

Netu će pokušati da sledi Kobi Marimi, ali kladionačari nažalost predviđaju da će on osvojiti tek 25. mesto, navode izraelski mediji.

Drugo polufinale je u četvrtak, a takmičenje se održava uz jake mere bezbednosti nakon nedavnog sukoba između izraelske vojske i Hamasa.

Izrael je utrošio 5,6 miliona dolara za bezbednost, što je mnogo više nego ranijih godina kada je u dva navrata bio domaćin ovog takmičenja, rekla je Šaron Ben David, portparolka izraelskog javnog servisa Kan.

Desetine hiljada policajaca je angažovano da se brine o miru i redu tokom nedelje Evrovizije.

 

 


Komentari posetilaca