Mladenović:Jezičke greške će biti ispravljene prilikom sledeće nabavke nalepnica
28/10/2021 09:37|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 256 |
|

Medija centar, 28.10.2021. - Poverenik za jezike na Kosovu Slaviša Mladenović dobio je obećanje nadležnih da će biti ispravljene jezičke greške koje sadrži uputstvo za “održavanje i upotrebu lepljivog papira”. Ovo uputstvo odnosi se na nalepnice za registarske tablice koje vozači od pripadnika kosovske policije dobijaju prilikom ulaska na Kosovo.

Mladenović je za Medija centar naveo da je kontaktirao “nadležno ministarstvo, odnosno Agenciju za civilnu registraciju sa zahtevom da se izmeni tekst uputstva, koje se izdaje prilikom izdavanja nalepnica i predložio formulaciju koja je razumljiva”.

“Od odgovornih lica iz Agencije smo dobili pisani odgovor da će prilikom sledeće nabavke nalepnica ACR, obratiti pažnju kako bi se izbegle jezičke greške. Nalepnice koje se trenutno izdaju građanima su odštampane još 2017. godine po ugovoru sa stranom kompanijom, koji je tada bio važeći. Taj ugovor je u međuvremenu istekao”, naveo je Mladenović dodavši da će problem biti rešen nakon što aktuelne nalepnice budu utrošene.

Uputstvo je na tri jezika – albanskom, srpskom i engleskom. U pitanju su četiri rečenice, a srpska verzija uputstva sadrži brojne nepravilne izraze, gramatičke i slovne greške.


Komentari posetilaca