M.M. produžen pritvor
14/07/2023 10:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 130 |
|

KoSSev, 14.07.2023. - Srbinu M.M. koji je sredinom prošlog meseca uhapšen u centru severnog dela Mitrovice, određena je mera pritvora od dva meseca, potvrdio je za KoSSev njegov pravni branilac Miodrag Brkljač.

Advokat ističe da je ovo rešenje Osnovnog suda u Prištini doneto 11. jula, a dobio ga je juče u prepodnevnim časovima, nakon što je zatražio od ovog suda da se izjasni o meri pritvora.

Brkljač precizira da su razlozi za produženje pritvora gotovo istovetni onim razlozima koji su bili dati u inicijalnom rešenju.

„Nikakve tu nove novosti se nisu pojavile, razlozi su standarni koje oni obično u rešenja unose, a to su opasnost od bekstva, opasnost da će uticati na svedoke i opasnost da će ponoviti krivično delo, jer zaboga njegova prošlost ukazuje na to da je on sklon izvršenju krivičnog dela, mada on čovek nikada ranije nije imao bilo šta“, kazao je Brkljač.

Advokat ujedno ističe da su se žalili Apelacionom sudu, te da sada očekuju njihovu odluku, prenosi KoSSev.

„Ako bi Apelacioni sud sudio na osnovu činjenica i okolnostima koji su sadržani u spisima predmeta, onda ne bismo trebali da strahujemo, onda bi bilo logično da se ukine pritvor i da se čovek brani sa slobode ili da mu se barem odredi kućni pritvor kao blaža mera“, navodi advokat.

Brkljač ističe da je „umereni optimista“ oko ove žalbe, međutim, smatra da će na ovu odluku uticaj imati i politička situacija.

„Bojim se da je trenutna politička situacija takva da sud teško može da odoli tome da sudi na osnovu činjenica, nego ima tu uticaja i sama politika“, kaže Brkljač.

Advokat dodaje i da je juče posetio M.M. u pritvoru u Podujevu, istakavši da se njegov branjenik oseća dobro, te da je ubeđen da nije kriv za stvari za koje se tereti.

„On je dobro, vrlo je stabilan i psihički i fizički i vrlo je hrabar, znači ne iskazuje nijedan delić psihičkog problema i pada zbog toga što je u pritvoru. On je uveren i ubeđen u to da će pravda trijumfovati i da će se dokazati da on nije učinio ono što mu se stavlja na teret“, naglašava Brkljač.

M.M. je uhapšen 13. juna u samom centru Kosovske Mitrovice i to u jednom od lokalnih frizerskih salona od strane jakih policijskih snaga.

To je bio povod da se u centru grada neposredno nakon hapšenja okupi nekoliko stotina Srba, izuzetno nezadovoljnih situacijom, a deo građana i vidljivo uplašen.

 

 


Komentari posetilaca