Molićaj najavio nastavak protesta ukoliko RKE odobri poskupljenje struje
30/01/2022 16:08|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 262 |
|

RTV KIM, 30.01.2022. - Dan nakon što se stotine građana okupilo u Prištini zbog očekivanog poskupljenja struje predsednik Socijaldemokratske partije Kosova Dardan Molićaj pozvao je na Fejsbuku Regulatornu kancelariju za energetiku (RKE) da ne odobri najavljeno poskupljenjenje, jer će u suprotnom protesti biti nastavljeni.
Molićaj je na Fejsbuku napisao da je socio-ekonomska nejednakost veoma duboka, te da su cene, uključujući i osnovne prehrambene i higijenske proizvode, već naglo porasle.
"U ovoj situaciji predlog za povećanje cene struje je apsolutno neprihvatljiv i u potpunoj suprotnosti sa potrebama građana Kosova", naveo je on.
Dodao je i da su se predlogu Regulatorne kancelarije za energetiku (RKE) koji je do sutra na javnoj raspravi građani Kosova oštro suprotstavili.
"Zato molimo Regulatornu kancelariju za energetiku da sutra ne odobri predmetni predlog i da sasluša glas građana. U suprtnom, protesti će se nastaviti dok se ova odluka ne poništi", napisao je Molićaj.
Podsetimo, u Prištini je juče više stotina građana učestvovalo u protestu u organizaciji vanparlamentarne Socijaldemokratska partija zbog najavljenog poskupljenja struje. Kosovska policija je nakon protesta saopštila da su tri njena službenika povređena, te da je pokrenuta istraga o napadu na policijske službenike.
 

Komentari posetilaca