Molotovljevim koktelom na kuću porodice Trajković u Kišnici
07/11/2022 10:57|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 263 |
|

Medija centar Čaglavica, 07.11.2022. - Na kuću porodice Trajković u Kišnici bačen je molotovljev koktel. Povređenih nema, a uviđaj su izvršili pripadnici Policije Kosova.

Prema rečima vlasnika kuće Miodraga Trajkovića zahvaljujući drveću ispred kuće, gde je u jedno od njih “udario koktel” nije došlo do požara. Trajković je novinarima rekao da ovo nije prvi napad na ovu porodicu. Prema njegovim rečima napadi su počeli od kad je u selu pre nekoliko godina izgrađen dečiji park.

“Ne samo na moju porodicu već i na druge srpske porodice. To se u kontinuitetu dešava, ali se ne prijavljuju svi slučajevi policiji, jer nema nikakvog efekta. Međutim izgradnjom tog igrališta, koje je sagradila bivša vlast opštine Gračanica stalnom imamo problem sa grupom dečaka koji su naravno poslati, od zna se kako to već ovde funkcioniše i ne žele da ovde ostanu Srbi”, rekao je Trajković.

Porodicu Trajković večeras je obišla gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić, koja je osudila ovaj napad.

“Nakon današnjeg veličanstvenog skupa u Mitrovici gde su svi govornici pozivali na mir i stabilnost i toleranciju, odgovor Albanaca jeste bacanje molotvljevog koktela na kuću porodice Trajković u Kišnici. Nije ovo samo pokušaj zastrašivanja, ovo je pokušaj povređivanja i možemo slobodno reći pokušaj ubistva. Posle svih incidenata, ovo je prevršilo svaku meru, najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin. Ovde je trudna žena i malo dete, doživeli su velki stres. Pozivim međunarodnu zajednicu, sve odgovorne institucije da reaguju, osude ovaj vandalski čin i da pronađu počinioce i strogo ih kazne”, rekla je Ljiljana Šubarić.

Napad je osudila i predsedavajuća lokalnog Odbora za bezbednost Kišnice, Sušice i Badovca Snežana Jovanović, koja i živi u Kišnici.

“Ovo je puki i čist terorizam i vreme je da se policijske snage probude i da nađu sve počinioce, ne samo za ovaj incident koji se desio, odnosno teroristički čin, nego i za sve ostale koji su se dešavali unazad nekoliko godina”, kazala je Jovanovićeva.

 

 


Komentari posetilaca