MUP: Od sutra ukor, od 21. novembra kazne
31/10/2022 15:49|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 294 |
|

Medija centar Čaglavica, 31.10.2022. - U svim Centrima za registraciju vozila nastavlja se preregistracija vozila sa registarskim oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

U saopštenju dostavljenom medijima MUP podseća na odluku Vlade Kosova, da će se proces registracije ovih vozila na registarske tablice RKS odvijati postepeno u fazama, do kako se navodi, okončanja ovog legalnog i legitimnog procesa, 21. aprila 2023. godine.

„Građani, će moći da iskoristite olakšice za registraciju vozila od nelegalnih registarskih tablica na registarske tablice RKS, uključujući: carinsku taksu, administrativnu taksu u Centru za registraciju vozila, taksu za registarske tablice i taksu za izdavanje Uverenja o registraciji vozila. Motorna vozila mogu da se  registruju u bilo kom centru za registraciju, bez obzira na prebivalište ili mesto boravka“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Novom odlukom od 1. novembra 2022. godine svim vlasnicima vozila koji se kreću sa „nelegalnim registarskim tablicama“ biće izrečena opomena, uz zahtev da se isti upućuju u Centar za registraciju vozila radi registracije vozila na registarske tablice RKS.

„Od 21. novembra do 21. januara, svim vlasnicima vozila koji se kreću na teritoriji Republike Kosovo sa nelegalnim registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, biće izrečena novčana kazna od 150 evra, u skladu sa važećim zakonodavstvom. Od 21. januara 2023. godine vlasnici vozila sa registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, za ulazak i kretanje na teritoriji Republike Kosovo, treba da budu opremljeni probnim registarskim tablicama, sa pravom registracije na registarske tablice RKS sa predviđanim olakšicama. Od 31. marta do 21. aprila 2023. godine, omogućiće se registracija vozila sa registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, na registarske tablice RKS, ali ista neće moći da koriste ponuđene olakšice do ovog datuma“, dodaje se u saoštenju.

Nakon 21. aprila 2023. godine neće biti dozvoljen ulazak ili kretanje motornih vozila koja imaju registarske tablice „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“ na teritoriji Kosova.

„Želimo da uverimo sve građane Republike Kosovo da ovaj proces ima za cilj primenu zakonitosti u našoj državi, povećanje bezbednosti saobraćaja i da nije usmeren ni na jednu određenu etničku grupu. Pozivamo sve naše građane, koji poseduju vozila sa nelegalnim registarskim tablicama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, da registruju svoja vozila na registarske tablice RKS i da zajedno uspešno završimo ovaj proces,“ navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 


Komentari posetilaca