Na Sajmu turizma predstavljena i ponuda Gračanice
28/03/2022 14:50|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 268 |
|

Medija centar Čaglavica, TOG, 28.03.2022. - Turistička organizacija Gračanice uspešno je prezentovala turističku ponudu opštine Gračanica na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Kao i prethodnih, i ove godine TO Gračanice je predstavila celokupnu ponudu opštine Gračanice, a akcent je kao i do sada stavljen osim na na najveće atrakcije – manastir Gračanicu i arheološko nalazište Ulpijana, i na tradicionalne manifestacije, lokalnu gastronomiju i lokalne proizvođače.

Direktorka TO Gračanice Sandra Đokić kaže da je prezadovoljna posetom štanda i interesovanjem potencijalnih turista.

“Predstavljanje je obeležilo veliki broj razgovora sa predstavnicima turoperatera, medija i zainteresovanih posetilaca. U razgovorima je dogovorena tehnička podrška TO Gračanice i pomoć u kreiranju turističkih ponuda i realizovanju poseta koje uključuju Gračanicu. Ove godine očekuje se povećanje broja turista koji će posetiti manastir Gračanicu i arheološki park Ulpijanu, kao i manifestacija koje se održavaju na teritoriji opštine.”, Kazala je Đokićeva.

Turistička ponuda Gračanice bila je predstavljena u petak 25. marta, a za potrebe promocije, TO Gračanice je pripremila i podelila više stotina flajera (turistička mapa Gračanice; kalendar manifestacija opštine Gračanica 2022; flajere lokalnih ugostiteljskih objekata – hotela, motela i restorana) i nekoliko stotina brošura turističkog vodiča Gračanice.

„Veliko interesovanje izazvao je program predstavljanja naše opštine. Posetioci štanda su imali priliku da, pored našeg promotivnog materijala u kome su predstavljeni svi turisitički potencijalni naše opštine isprate nastupe i prezentacije čuvara naše tradicije kroz običaje, nošnje, pesmu i narodne igre.”, navodi se u saopštenju.

U sklopu programa učestovali su:

– Dom kulture “Gračanica” koji je pripremio dokumentarni film o kulturnom životu i radu Doma kulture ”Gračanica”;

– Udruženja poslovnih žena “Avenija” koje su pripremile izložbu tradicionalnih ručnih radova;

– Ketering “Na kašiku” koji su prikazali  tradicionalnu gastronomsku ponudu,

– Izvođači i učesnici prošlogodišnjeg festivala. „Carski glasovi“ u čast pevača Mare Đorđević i Jordana Nikolića: Miljana Slavić,  Magdalena Savić, Sofija Ivić i Svetozar Igić koji su izvodili izvorne pesme sa Kosova i Metohije;

– Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“, Priština sa sedištem u Gračanici i

– Viteško udruženje „Red zmaja“ – promocija viteškog festivala „Šild“  i prikazi viteških borbi u izvođenju viteškog udruženja Beli Orlovi iz Beograda.

Osim Gračanice, turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavili su i opštine Štrpce, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Grad Priština i više opština iz Kosovskog Pomoravlja u okviru štanda Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju pod sloganom „DOŽIVI KOSOVO I METOHIJU“.

 

 


Komentari posetilaca