Nagrada za glumce Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“
08/12/2021 11:06|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 679 |
|

Medija centar Čaglavica, RTV KIM, 08.12.2021. - Odlukom stručnog žirija mladim glumcima Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Mateji Dimitrijeviću i Nataliji Josifović, juče je na devetom festivalu „Lektirići EX YU fest“ uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Misterija nestalog jajeta“.
Mladi glumci su juče na sceni Кulturnog centra u Prokuplju izveli predstavu „Misterija nestalog jajeta“ a prema mišljenju žirija, domaćina i drugih učesnika njihova izvedba ostavila je snažan utisak.
Član žirija glumica Ljiljana Milosavljević ocenila je da su mladi glumci sa Кosova i Metohije ostavili izuzetan utisak i da je svako od ove dece, uložilo veliki trud u predstavi i posebno izdvojila mlade glumce Nataliju Josifović koja u predstavi igra Mari malog kanarinca i Mateju Dimitrijevića koji u predstavi igra detektiva Harija Džonsona.
Izuzetne utiske iskazao je i drugi član žirija pesnik Danijel Jovanović.
„Bilo je divno gledati vas kako se igrate na sceni. Uspeli ste što je veoma važno da animirate decu da i ona aktivno učestvuju u predstavi, oni su ovde potpuno bili na vašoj strani i učestvovali u predstavi i to treba da vam bude najveći podstrek“, rekao je Jovanović.
Nastupom dece glumaca iz Gračanice bila je zadovoljna i rediteljka predstave Jelena Đorđević.
„Jako sam zadovoljna kako su se deca snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru sa mnogo manje mogućnosti koje nudi scena u Prokuplju, oni su se fantastično snašli svi do jednog a to je žiri prepoznao i nagradio naše mlade glumce nagradom. Ovo priznanje je i potvrda našeg uspeha i napretka u radu i značiće ogroman podstrek za ovu decu“.
Ovogodišnji „Lektirići EX YU fest“ deveti po redu, okupio je amaterska pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Severne Makedonije i Crne Gore.
Odlazak predstave „Misterija nestalog jajeta“ na festival pomoglo je Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.

Komentari posetilaca