NAGRADA “DIMITRIJE DAVIDOVIĆ” BUDIMIRU NIČIĆU
21/12/2013 17:40|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1711 |
|


BEOGRAD, 20. decembra - Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je posthumno dodelilo nagradu za životno delo Aleksandru Tijaniću, generalnom direktoru RTS-a koji je preminuo 28. oktobra ove godine.  Godišnju nagradu "Bogdan Tirnanić" za komentar dobio je kolumnista dnevnog lista "Politika" Miroslav Lazanski, a priznanje koja nosi ime autora Sretenjskog ustava Dimitrija Davidovića UNS je dodelio Budimiru Ničiću, uredniku serijala "Slobodno srpski" koji se emituje na Kosovu.  
Nagrade UNS-a za najbolju reportažu i izveštaj ponele su novinarke "Večernjih novosti" i frankfurtskih "Vesti" Milena Marković i Jelena Petković, dok specijalna nagrada za publicistiku i nagrada "Laza Kostić" za fotografiju nisu dodeljene jer je žiri ocenio da nije pristiglo dovoljno kvalitetnih radova.
Žiri je odlučio da se dodeli specijalno priznanje novinarki Ruži Helać za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine "Zelena patrola na delu".
Članovi žirija bili su Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović. Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, 22. decembra.
Dan ranije,21.decembra, urednik emisije Slobodno srpski Budimir Ničić je gostovao u Jutarnjem programu RTV Puls.

 


Komentari posetilaca