Napredovanje u karijeri: Novi savet Univerziteta u Mitrovici
26/07/2023 17:24|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 153 |
|

KoSSev, 26.07.2023. - Na 65. sednici Vlade Srbije, koja je održana 20. jula, prvo je razrešen a odmah potom i postavljen novi savet Univerziteta u Prištini (sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici). Neki stari članovi su i novi u savetu ove akademske institucije.

Razrešeni su Aleksandar Martinović, Goran Rakić, Srđan Popović, Milan Milisavljević i Ivan Todosijević i Vinka Radosavljević.

Imenovani su ponovo: Goran Rakić, Srđan Popović i Ivan Todosijević.

Novi članovi su umesto Martinovića, Vinke Popović i Milana Milisavljevića: Dalibor Jevtić, Milan Radojević i Zlatan Elek.

Inače, pred ovim Savetom je više ozbiljnih zadataka i izazova, a jedan od njih jeste i kako rešiti to što su nove kosovske vlasti u Severnoj Mitrovici zapečatile prošle nedelje izgradnju zgrade Rektorata, kojoj se Univerzitet godinama nada.

Na istoj sednici promenjen je i sastav privremenog organa opštine Zvečan, tako što je Branislav Milosavljević razrešen dužnosti člana ovog organa i to navodno na lični zahtev a imenovan je Časlav Sofronijević.

Inače, jedna od poslednjih vidljivih javnih aktivnosti novog člana Privremenog organa jeste rasprava sa narodnim poslanicima Republike Srbije iz opozicionih stranaka koji su prošlog meseca posetili Zvečan i Kosovsku Mitrovicu kada ih je, uz pojedine članove svoje porodice, dočekao uz negodovanje.

Za sada nije poznato u kojim prostorijama će novi član obavljati svoje dužnosti, s obzirom na to da je sutradan, tačno dva meseca od kada mu u zgradi opštine borave specijalne jedinice Kosovske policije.

Na 63. sednici Vlade, koja je održana 6. jula, razrešena je dužnosti višegodišnja vd direktorica JP Mreža Most Slađana Ivančević a istog dana na njeno mesto imenovana je doskorašnja urednica TV Mosta Sonja Milojević.

Na 64. sednici od 13. jula v.d. direktora Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću produžen je mandat za još tri meseca.

Na istoj sednici imenovana je predsednica Upravnog odbora Pokrajinskog kulturnog centra Priština – Jasmina Novokmet, redovni profesor Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Imenovani su i članovi ovog UO: Andrijana Živanović, direktorka Doma kulture „Stari Kolašin” u Zubinom Potoku, Milan Milosavljević, urednik u Narodnom pozorištu Priština, Nikola Bradić, urednik kulturno umetničkog programa, Pokrajinski kulturni centar Priština, Dobrivoje Filić, tehničar-manipulant – Pokrajinski kulturni centar Priština.

Imenovan je i nadzorni odbor ove institucije. Predsednica je Tanja Vujović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, a članovi Dejan Obradović, upravnik Centra za kulturu „Stari Kolašin”, Zubin Potok i Nikola Vukićević, dipl. pravnik, Centar za kulturu „Sava Dečanac” – Leposavić.


Komentari posetilaca