Nastavak policijske akcije u Štrpcu, Uroševcu i Prištini
06/01/2022 20:07|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 302 |
|

Kallxo, RTV KIM, 06.01.2022. - U Prištini, Uroševcu i Štrpcu jutros je nastavljena akcija Kosovske policije započeta 21. decembra a tiče se izdavanje dozvola i nelegalne gradnje na Brezovici.

Racija se odvija na četiri lokacije u Štrpcu, četiri u Prištini i dve Uroševcu. Kako javlja portal Kallxo, akcija se proširila i na tri različite kancelarije pri Ministarstvu za životnu sredina, prostorno planiranje i infrastrukturu.

Glavni tužilac u Uroševcu Šukri Jašari koji nadgleda akciju u Štrpcu kazao je za Kallxo da je u pitanju nastavak akcije pod nazivom „Brezovica“, te da se vrši pretres na nekoliko lokacija.

U prvom delu akcije „Brezovica“, 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 osoba, među kojima je i bivši predsednik opštine Šrtpce Bratislav Nikolić.

Nikolić se sumnjiči da je u svojstvu predsednika opštine Šrtrpce od 2014. do 2018. godine primao mito – novac i poklone radi izdavanja građevinske dozvole u Nacionalnom parku „Šar planina“, u vikend naselju na području Brezovice.

Tužilaštvo tvrdi da je Nikolić primio mito od 210 hiljada evra za izdavanje 21 građevinske dozvole za izgradnju vikendica investitora „Stela konsalting”, kao i još 200 hiljada evra za građevinsku dozvolu za izgradnju hotela „Stela konsalting”. Ovim radnjama Nikolić se sumnjiči da je počinio krivična dela „primanje mita”, „zloupotreba službenog položaja”. Takođe, Nikolić se sumnjiči da je izvršio krivično delo „uticaja” na donošenje odluka službenih lica o izdavanju građevinski dozvola.

Nikolić je, prema obrazloženju Tužilaštva, osumnjičen da je za izdavanje građevinskih dozvola na Brezovici primio novac u iznosu od 940 hiljada evra, 5 vikendica u vrednosti od 300 hiljada evra i automobil marke rendž rover u vrednosti od 78 hiljada evra.

Tokom prethodne akcije oduzeti su mu je novac, oružje i automobili.

 

 


Komentari posetilaca