Nastavljeno suđenje Zlatanu Arsiću
11/01/2024 13:41|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 58 |
|

11.01.2024. - Ispitivanjem navodno oštećenog, u Osnovnom sudu u Prištini nastavljeno je suđenje Zlatanu Arsiću iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, bivšem policajcu kojeg terete za počinjene ratne zločine 1999. godine.

Lice B.M. albanske nacionalnosti izjavilo je da ga je Arsić, u martu 1999. godine, zajedno sa drugim uniformisanim i naoružanim pripadnicima srpske policije, tukao i „nehumano ga mučio, nanevši mu teške povrede, traumu i zdravstvene posledice”.

Zlatan Arsić, kao bivši pripadnik srpske, a nakon 1999. godine i službenik Kosovske policije, izjasnio se u novembru prošle godine pred Osnovnim sudom u Prištini da nije kriv za ratne zločine.

„Osećam se nevinim po svim tačkama optužnice. Nisam kriv”, rekao je Arsić na početku suđenja.

Tužilaštvo u optužnici navodi da je tokom februara i marta 1999. godine Arsić učestvovao u nasilnoj deportaciji i raseljavanju meštana Kamenice, a zatim i „pljačkanju i oštećivanju kuća Albanaca paleći ih”.

„Takođe, učestvovao je i u maltretiranju albanskih civila”, navode iz tužilaštva u Prištini.

Vasilije Arsić, advokat optuženog, negirao je tada da je njegov klijent učinio nešto nezakonito, ukazujući da tužilaštvo nije iznelo materijalne dokaze koji bi mogli da dokažu da je Zlatan Arsić počinio dela za koje se terete.

Arsić je uhapšen u martu 2023. godine na prelazu Bela zemlja prema Bujanovcu, nakon čega mu je određen pritvor.


Komentari posetilaca