"Ne želim savez sa strankom čiji je potpredsednik osumnjičen za ubistvo Olivera
06/09/2019 10:38|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 800 |
|

Glas Amerike, 06.09.2019. - Građanska inicijativa "Srbija demokratija pravda-Oliver Ivanović" saopštila je da će na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvovati sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista- Aleksandar Vučić“. Međutim dva odbornika ove građanske inicijative tvrde da je to lična odluka Ksenije Božović, a ne članova SDP-a.

„Na predstojeće raspisane parlamentarne izbore GI“SDP“ je donela odluku da učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista - Aleksandar Vučić“. Mišljenja smo da Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima je preko potrebno jedinstvo, podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa“, ove dve rečenice stigle su medijima u formi saopštenja sa e-maila Informativne službe Građanske inicijative SDP-Oliver Ivanović.

Međutim nekoliko sati kasnije stiglo je i saopštenje odbornika ove Građanske inicijative u Skupštini Opštine Severna Mitrovica Igora Rajčića i Dušana Milunovića. Oni u saopštenju navode da se ograđuju od odluke Ksenije Božović, koja je kako ističu prešla u redove Srpske liste i na taj način izdala interese GI “SDP“, kao i odbornike i sve ljude koji podržavaju borbu za pronalaženje ubice Olivera Ivanovića.

 

Dušan Milunović, za Glas Amerike kaže da ne želi da bude sa Srpskom listom jer je potpredsednik te partije osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića i ocenjuje da je postupak Ksenije Božović sraman.

“Ne želim da budem deo priče u koaliciji sa Srpskom listom jer je potpredsednik Srpske liste (Milan Radojičić) osumnjičen za ubistvo našeg lidera Olivera Ivanovića. Sudski organi neka rade svoj posao, a mi ćemo inistirati na istini ma kakva ona bila“, kazao je Milunović.

Milunović ističe da je proteklih dana unutar Građanske inicijative SDP-Oliver Ivanović bilo razgovora na temu prelaska u Srpsku listu, ali da je odluku, kako tvrdi, samostalno donela Ksenija Božović potpredsednica ove Građanske inicijative.

“U nedelju samo imali sastanak i doneta je jednoglasna odluka da nećemo ići ni u kakvu koaliciju, niti zajedničko delovanje sa Srpskom listom. Međutim zadnjih dana se pojavio neki dodatni sastanak koji je bio pojedinačan i faktički smo dovedeni pred svršen čin. U suštini nama je odluka samo saopštena, a od nas je samo zatraženo da se izjasnimo da li smo u toj priči ili ne. Ja lično i moj kolega Igor Rajčić ograđujemo se od ove odluke i samim tim tvrdim da ovim ne radimo na razdoru srpskog jedinstva, već radimo na čuvanju ličnog dostojanstva i dostojanstva našeg lidera gospodina Olivera Ivanovića”, rekao je za Glas Amerike Dušan Milunović.

Glas Amerike danas nije uspeo da stupi u kontakt sa Ksenijom Božović.

Predsednik Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Oliver Ivanović ubijen je u Severnoj Mitrovici ispred prostorija ove građanske inicijative 16.januara prošle godine.

Toga dana je prema ranijim izjavama Ksenije Božović trebalo da preda dokumentaciju za registraciju političke partije, koja do danas nije registrovana.

 


Komentari posetilaca