Nedeljković: Sporazum ne garantuje opstanak Srba na Kosovu
23/05/2013 18:33|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 591 |
|

 

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je da niko od političkih predstavnika Srba sa severa Kosova nije prihvatio primenu Sporazuma Beograda i Prištine postignutog u Briselu. 
- Naš stav nije promenjen, mi smo na istom stanovištu, a to je da Sporazum ne garantuje ni minimum preduslova za opstanak i ostanak Srba na Kosovu i Metohiji, rekao je Nedeljković za televiziju Most iz Zvečana. On je izrazio nadu da će i dalje za takav stav imati podršku Aleksandra Vulina ako odluči da se vrati na čelo Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 
- Mi smo tražili da se on vrati ne da bi sprovodili briselski sporazum već da bi nastavili sa realizacijom započetih projekata, rekao je Nedeljković i dodao "da je trenutno država Srbija prestala sa nekim finansiranjem i u ovom trenutku nema nijednog projekta koji je u realizaciji". 
On je podsetio da ima nezavršenih puteva i zgrada, a potrebno je izgraditi i regionalne deponije i vodovod jer, kako je naglasio, "život mora da teče i ne sme da stane". 
- Ovde mora da se radi na dva koloseka, da se stvore preduslovi građanima za opstanak na ovim prostorima i da se vodi mirna, politička borba za ostanak u sastavu Republike Srbije, rekao je Nedeljković
 
 

Komentari posetilaca