Nenad Rašić: Da se prestane sa prtiscima na ljude koji apliciraju u ministarstvu
21/02/2023 17:12|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 269 |
|

Medija centar Čaglavica, 21.02.2023. - Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić rekao je da pojedini ljudi koji su aplicirali u ovom ministarstvu za javne pozive, koji su trenutno u toku,  trpe pritiske i ucene od strane srpskih predstavnika opština u kojima žive, uz pretnje da moraju da odustanu od apliciranja.

„Daću vam današnji, možda i najsuroviji primer da je jedan naš sugrađanin iz Prilužja, koji je juče aplicirao, a kome supruga radi u opštini – da je bio prinuđen da danas plačući dođe i traži da povuče zahtev zbog toga što mu je neki tamo Milan Kostić pretio da će njegova žena dobiti otkaz“, rekao je Rašić.

Rašić je apelovao na sve predstavnike institucija na Kosovu, i srpskih i kosovskih, posebno kako je naglasio gradonačelnike i predsednike privredmenih organa da prekinu sa vršenjem pritisaka i pretnjama nad svojim sugrađanima.

„Molim sve predstavnike institucija, pogotovo opštinskih organa, pogotovo opština -gradonačelnike, kao i predstavnike privremenih organa Republike Srbije na Kosovu da prestanu da prete, ucenjuju, blokiraju i brane  sugrađanima da vade posedovne liste, vade dokumentaciju…Ovo je svakako jedan psihološki, moralni i sociološki presedan, da vi faktički branite svojim sugrađanima, svojoj rodbini, svojim komšijama, svojim prijateljima, da budu dobitnici sredstava koji se daju za njih. Ja sam u mom političkom životu video razne stvari i mnoge od njih nisu bile lepe,ali to, ukoliko se ispostavi da je tačno, kao što ja imam sada informacije, znači da smo dostigli najnižu tačku moralnih vrednosti“, navodi Rašić.“

Nenad Rašić dodaje i da je „ova vrsta pretnji i ucena kako navodi protivzakonita i da će oni koji to rade odgovarati pred zakonom“.

„Moram da kažem da što se toga tiče ja verujem u institucije i verujem da će one obaviti svoj deo posla i utvrditi ko to u stvari preti ljudima po opštinama zarad neke njihove imaginarne političke dobiti“, naveo je Rašić.

Ministarstvo za zajednice i povratak u Vladi Kosova, raspisalo je  06. febarua sedam javnih poziva u ukupnom iznosu od dva miliona evra za pomoć i podršku građanima. Poziv koji se odnosi na izgradnju kuća i renoviranje objekata je još uvek otvoren i trajaće do 24. febaruara.  

 

 


Komentari posetilaca