Nenad Rašić i Boban Bogdanović potpisali memorandum o zajedničkom delovanju
14/12/2022 15:19|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 288 |
|

Medija centar Čaglavica, 14.12.2022. - Građanska inicijativa Sloboda, pravda opstanak, sa sedištem u Gračanici i Pokret “Odgovor”, sa sedištem u Beogradu” sklopili su memoranduma o saradnji i zajedničkom predstavljanju  sa ciljem, kako su naveli Nenad Rašić i Boban Bogdanović, da na najbolji i najefikasniji način poboljšaju uslove života Srba na Kosovu i daju doprinost održivom suživotu i Srba i Albanca.  

U potpisanom dokumentu se između ostalog navodi da će “iImperativ ove saradnje biti usmeren na saradnji sa institucijama Kosova kako bi se stvorili neophodni uslovi da građani žive u zemlji koja je pravna i pavedna, gde su institucije nezavisne i jake i gde se više niko neće bojati od kriminalnih falangi koje seju strah sa ciljem uništavanja suživota Srba i Albanaca i svih građana Kosova“.

“S ovim što smo danas potpisali, ja očekujem da ćemo biti bliže Beogradu, ali takođe očekujem da ćemo biti bliži i Prištini zato što se mostovi komunikacije, u ovom slučaju, i saradnje sa naše strane grade na vrlo iskrenim partnerskim osnovama i želimo da takve odnose izgade i obe strane”, rekao je lider Građanske inicijative “Sloboda, pravda, opstanak” Nenad Rašić.

 „Učinićemo sve da radimo zajedničkim  snagama na suživotu Srba i Albanaca i evropskim intergracijama. To će biti vrlo težak posao jer ćemo imati dosta političkih neprijatelja pogotovo u beogradu, ali to će samo biti nama imperativ da snažnije sarađujemo i da pokušamo da sve probleme koji dolaze, kako iz Beograda, a tako iz Prištine, prbamo da rešavamo na jedan miran način, dijalogom i uz čvrstu saradnju sa međunarodnom zajednicom na Kosovu“, naveo je predsednik Pokreta „Odgovor“ Boban Bogdanović.

Komentarišući aktuelnu situaciju na severu Kosova Bogdanović je naveo da je „laž Beograda da teror nad Srbima vrše prištinske institucije“.

„Teror vrše isključivo klan Radoičić-Veselinović. I onda gospodin Eskobar ( Izaslanik SAD za Zapadni Balkan ) se juče ili prekjuče sastaje sa predstavnicima Srpske liste. A ko su oni? To je političko krilo tog kriminalnog klana Veselinović-Radoičić i ti je paradoksalna situacija. Imate ljude čiji su glasači taoci i rade sa njima šta hoće i šta žele“

Bogdanović je komentarisao i napuštanje institucija Srba.

„Najgluplji politički korka koji je mogao da bude plasiran iz Beograda jeste da se policajci povuku, skinu unioforme i sada budu na platnom spisku Republike Srbije, a da pritom koliko se sećam gospodin Đurić još uvek prima svoju platu, jer je suspendovan. Tako da što se tiče barikada prvi i poslednji put ću zamoliti gospodare života i smrti pustite ljude da pripreme svoju slavu, pustite da ugoste svoju rodbinu i prijatelje i dajte da protok ljudi i robe funkcioniše između dve države“, naveo je Bogdanović.

U memorandumu o „političkoj saradnji“ se navodi da „posle decenija pogrešnih politika i krvavih sukoba, građani Kosova zaslužuju istinu i ogroman napor svih strana u cilju uspostavljanja konačnog mira“.


Komentari posetilaca