Nenad Rašić obećao izgradnju nove kuće porodici Stanojević
21/02/2023 17:14|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 278 |
|

Medija centar Čaglavica, 21.02.2023. - Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić posetio je danas porodicu Stanojević u Lapljem Selu i tom prilikom obećao je izgradnju nove kuće ovoj porodici.  Međutim, s obzirom da Stanojevići nemaju svoj plac, a u kući gde trenutno žive su podstanari i uskoro moraju da je napuste, Rašić je pozvao gradonačlenicu Gračanice Ljiljanu Šubarić da ovoj tročlanoj porodici obezbedi plac na kome će ministarstvo za zajednice i povratak da izgradi kuću.  

„Boban nema vlasništvo na svoje ime koje se kod nas po zakonu i pravilima traži da ima. U našem slučaju to je najmanje tri ari da bi se kuća izgradila. Iskoristiću priliku da sada pozovem, odnosno da zamolim gospođu Šubarić da dodeli taj minimum koji mi tražimo, a to su tri ari placa Bobanovoj porodici da bi mi mogli da uradimo svoj deo posla koji se tiče izgradnje kuće“, rekao je Nenad Rašić.

Boban Stanojević u Lapljem Selu živi sa suprugom i dvogodišnjim sinom u iznajmljenoj kući punoj vlage, međutim uskoro će kako kaže ostati bez krova nad glavom, jer im je vlasnik kuće rekao da moraju da je napuste.

„Mi ovde možemo da ostanemo još mesec dva ili tri i gospodin ministar Rašić je obećao da nam napravi kuću. Čvrsto je obećao samo eto zahteva od Ljiljane Šubarić da nam da jedna plac od tri ara, da bi imao gde da nam napravi kuću,  jer ja nemam svoj plac. Evo, i ja se ovim putem obraćam gradonačelnici da nam izađe u susret i da nam obezbedi plac, tri ari, da bi ministar Rašić mogao da nam napravi kuću i da nam trajno reši stambeno pitanje“, rekao je Boban Stanojević.  

Supruga Bobana Stanojevića, Slađana, kaže da mesečni prihodi od oko 230 evra, koliko ostvaruje njen suprug, nije dovoljan da pokrije sve njihove troškove – kiriju, dažbine, hranu, ali i lekarske kontrole i preglede za sina koji je prevremeno rođen.

„Nas troje živimo u ovoj kući, doselili smo se pre šest meseci, ali ovde je velika vlaga, imamo tri prostorije, a samo je ovaj dnevni boravak funkcionalan. U drugim sobama je vlaga, buđ, i ovde ima ali u drugim sobama je katastrofa… Živimo samo od suprugove plate od 25.000 dinara i dečijeg dodatka od 2.100 dinara“, kazala je Slađana Stanojević.

Rašić je podsetio da je u ministastvu za zajednice i povratak trenutno u toku javni poziv za izgradnju kuća i pozvao građane da apliciraju.

 

 


Komentari posetilaca