Nezadovoljni građani zbog raspodele stanova odustaju od odlaska za Beograd
09/10/2023 14:49|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 122 |
|

Medija centar Čaglavica, 09.10.2023. - Kandidati koji su aplicirali za dodelu stanova u Gračanici i Lapljem Selu na konkursu koji je raspisala opština Gračanica, a čiji su zahtevi odbijeni od strane komisije okupili su se i danas u znatno manjem broju, ali ovaj put ispred zgrade Privremenog organa opštine Priština. Okupljene je na razgovor primio predsednik Novak Živić. 

Nakon sastanka u ime nezadovoljnih medijima se obratio Ivan Nedeljković.  

“Rekao je da će nam izaći u susret, pokušaće šta god može, da nam pomogne. Pričaće i sa našom predsednicom Ljiljanom Šubarić. Imali smo lep razgovor. Pokušaće maksimalno da nam pomogne, šta može, samo da ovo ide mirnim putem i da ne dižemo tenzije”, rekao je Nedeljković.  

Grupa koju je činilo sedam nezadovoljnih građana trenutno je odustala od odlaska za Beograd, kako je to bilo najavljivano na prethodnim protestima ispred zgrade opštine Gračanica. 

“Dalji planovi su nam da sačekamo šta će i kako biti. Dogovorićemo se međusobno šta ćemo sada. Sačekaćemo predsednika ( Novaka Živića), još jednom, on je rekao da će da porazgovara sa Ljiljanom, da vidi neka rešenja jer ima dosta praznih stanova i kuća u Badovcu, da se ti stanovi uzmu i da se obazbede ljudi, da mogu normalno da žive, da ima svako svoj krov nad glavom”, rekao je Ivan Nedeljković 

Poručuju i da ovih dana protesta neće biti. 

“Neće biti sada trenutno štrajka i ostalog. Videćemo za dalje. Verujemo našem predsedniku Novaku Živiću, imamo mnogo poverenja u njega. Sada videćemo šta ćemo i kako ćemo”, rekao je Ivan Nedeljković 

Podsetimo, na sajtu opštine Gračanica 03.oktobra objavljena je rang lista dobitnika za stambeno zbrinjavanje nakon čega je grupa meštana nezadovoljnih raspodelom stanova počela sa protestima. Tada su zahtevali da se konkurs poništi ili odradi revizija, iz razloga što se, kako su tada naveli, među dobitnicima stambenih objekata nalaze oni koji su bliski aktuelnoj vlasti u opštini Gračanica, kao i onima koji čine vlast u Privremenom organu opštine Priština koji radi u sistemu Republike Srbije. 


Komentari posetilaca