Nezaposleni medicinari protestuju ispred Predsedništva Srbije
28/12/2021 11:25|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 274 |
|

RTV KIM, 28.12.2021. - Grupa nezaposlenih građana koja je učestvovala na konkursu za posao u Kliničko-bolničkom centru Priština u Gračanici, a koja je ostala bez radnih mesta, od jutros protestuje ispred zgrade. Predsedništva Srbije.

Dvadesetak građana očekuje da njihovo nezadovoljstvo čuje i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posle jučarešnjeg protesta ispred Uprave KBC-a, grupa Srba sa centralnog Kosova je noćas krenula u . -Beograd kako bi ispred Predsedništva izrazila nezadovoljstvo odnosom lokalnog rukovodstva KBC-a u Gračanici prema njima, a pre svega, kako kažu, "rodbinskog zapošljavanja i samovolje ljudi na vlasti".

Oni poručuju da neće odustati od namere da ono što imaju da kažu, kažu lično predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer, kako navode, nikome drugom ne veruju.

"Očekujemo podršku naše braće u Beogradu, u borbi za pravdu i istinu. Još oko 120 Srba sa KiM je najavilo dolazak. Dođite da nas podržite", poručuju nezaposleni medicinari.

Okupljeni nose veliki transparent u bojama zastave Srbije na kome piše "Srbi sa Kosova i Metohije".

Na konkursu za posao u Kliničko-bolničkom centru primljeno je 14 medicinskih i 7 pomoćnih radnika. Građani koji protestuju tvrde da su zaposleni oni koji ne žive na Kosovu i mladi koji su prošle godine završili školu. Traže obrazloženje direktora KBC-a Bratislava Lazića zbog čega njihova dokumentacija uopšte nije razmatrana i zašto većina prijavljenih nije ni pozvana na razgovor.

 


Komentari posetilaca