Nezavisna TV Mreža - protest zbog isključenja RTV Mir iz kablovske distribucije
19/03/2020 13:38|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 909 |
|

Nezavisna TV Mreža, 19.03.2020. – „Asocijacija nezavisnih TV emitera na srpskom jeziku na Kosovu “TV Mreža” protestuje zbog isključenja RTV Mir iz mreže kablovskih operatera na severu Kosova i zahteva od kompanije MTS d.o.o da RTV Mir hitno uključi u distributivnu mrežu kablovskih operatera na severu Kosova”, navodi  se u saopštenju.

Nezavisna TV Mreža ističe i da je  “posebno u ovom trenutku,  kada je i Kosovo pogođeno epidemijom koronavirusa više nego potrebno da  lokalno stanovništvo na severu Kosova bude pravovremeno informisano  o zaštitnim merama u borbi protiv koronavirusa”.

U saopštenju se dalje navodi   da “TV Mreža koju čine RTV Herc u Štrpcu, RTV Puls u Šilovu, TV Most u Zvečanu, RTV Mir u Leposaviću i Produkcija NEW – PRESS u Čaglavici, podseća javnost da je, jedna od članica ove mreže RTV Mir 03. januara 2020. godine isključena iz mreže kablovskih provajdera na Kosovu, a nedavno je ovom mediju isključen i internet” , a to se, kako se  navodi,  “dogodilo nakon što je MTS d.o.o iz Severne Mitrovice ćerka firma kompanije Telekom iz Srbije kupila najveće kablovske distributera na severu Kosova “VGN” iz Kosovske Mitrovice kao i kablovskog distributera “Impuls” u Leposaviću”.

 “TV Mreža apeluje i na sve nadležne institucije na Kosovu, međunarodne organizacije,  a posebno Nezavisnu komisiju za medije da iskoristi svoje zakonom utvrđeno pravo i ulogu i postupi po zakonu i zaštiti slobodu medija”, saopštila je TV Mreža.  

 


Komentari posetilaca