Ni jedan predstavnik Srba sa Kosova nije prisustvovao parastosu ubijenoj deci
14/08/2016 14:00|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1708 |
|

Čaglavica, 14.08.2016. - Godišnjici ubistva i parastosu Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, ubijenim 13. avgusta 2003. godine na reci Bistrici u Goraždevcu, prvi put u poslednjih 13 godina  nije prisustvovao ni jedan predstavnik Srba sa Kosova.

Od političkih predstavnika parastosu je prisustvovao samo pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović koji je novinarima pročitao svoju izjavu, gde je zatražio da se pronađu i kazne ubice Ivana i Pantelije.

Na pitanje novinara kako ocenjuje to što na godišnjicu ubistva po prvi put nije došao  ni jedan politički predstavnik Srba sa Kosova Bojović je rekao – “Smatram da takva pitanja u ovom trenutku ne treba pokretati, ovo je trenutak kada treba da odamo pažnju i počast ovoj stradaloj deci”.

Milisav Dakić otac ubijenog Pantelije Dakića kaže da nije iznenađen što predstavnici Srba nisu došli u Goraždevac.

“Ja i ne znam ko su ti ljudi, niti me oni uopšte i interesuju”, rekao je novinarima Milisav Dakić 

Novinar iz Goraždevca Darko Dimitrijević kaže da su srpski predstavnici sa Kosova poslali Srbima u Metohiji jasnu poruku time što niko od njih nije prisustvovao parastosu ubijenim dečacima Panteliji Dakiću i Ivanu Jovoviću.

“Ovo je jasna poruka da su Srbi prepušteni sami sebi, posebno porodice žrtava sa reke Bistrice i mislim da je ovo obeshrabrujući čin za srpski narod koji živi u Metohiji”, rekao je Dimitrijević

Parastos Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću, ubijenim pre 13 godina  služio je u crkvi Presvete Bogorodice iguman manastira Visoki Decani Sava Janjić. Ivan  i Pantelija  ubijeni su iz automatskog oružja dok su se kupali na reci Bistirici u samom selu. Njihovi  drugovi Bogdan Bukumirić, Marko Bogićević, Dragana Srbljak i Đorđe Ugrenović su tada teško ranjeni.

Specijalno tužilaštvo Kosova i EULEX su 2010. godine obustavili istragu jer kako je pre nekoliko godina saopšteno iz EULEKS-a  policijska istraga "nije dovela do osumnjičenih I da će ukoliko se pojave novi dokazi ona ponovo biti pokrenuta.


Komentari posetilaca