Nikolić: Jahjaga na samitu - dokaz hrabrih odluka Srbije
13/06/2013 15:58|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 813 |
|

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da to što se predsednica Kosova Atifete Jahjaga prvi put na jednom međunarodnom skupu nalazi zajedno sa predsednikom Srbije predstavlja “još jedan od dokaza da je Srbija načinila mnogo teških koraka i donela hrabre odluke u rešavanju pitanja Kosova i Metohije”.
 
- Rekao sam danas da je Srbija učinila mnogo teških koraka i donela mnogo čvrstih i hrabrih odluka u vezi sa stanjem na Kosovu i Metohiji i u razgovorima sa administracijom iz Prištine. Prvi put se na jednom skupu nalazi i gospođa Jahjaga zajedno sa predsednikom Srbije, naveo je Nikolić u izjavi Tanjugu u Bratislavi na Samitu država centralne Evrope.
 
Nikolić je izrazio zahvalnost predsedniku Slovačke Ivanu Gašparoviču što je poštovao njihov interni dogovor o načinu predstavljanja Jahjage na Samitu, po gimnih formuli, bez navođenja imena zemlje i zastave.
 
Predsednik Srbije je ukazao i da su pojedine članice EU ili one koje to žele da budu i danas na Samitu govorile o "državi Kosovo": 
 
- Ja sam i tu morao da kažem - izvinite, ne postoji država Kosova i nemojte o tome da govortite.
 
Predsednik je poručio i da je rešavanje pitanja Kosova veoma teško, ali da on želi da pomogne Srbiji da prevaziđe taj problem, naglasivši da se on mora rešiti pre nego što padne na pleća novih generacija.
 
Nikolić je ukazao da je deo problema i to što Srbija poslednjih 14 godina nije rešavala taj problem, što je puštala "da ide niz vodu".
 
- Mi moramo to da rešimo pre nego što naša deca to budu morala da rešavaju, rekao je Nikolić.
 
Izvor: Tanjug 
 
 

Komentari posetilaca