Nikolić nije dobio poziv za Samit na Kosovu
24/09/2013 11:05|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 978 |
|

 
 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije dobio poziv za učešće na Samitu predsednika zemalja regiona, koji se sledeće godine održava na Kosovu, navela je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije povodom izjave Arbera Vlahijua, šefa kabineta predsedsednice Kosova Atifete Jahjage, koji je rekao da je ona pozvala Nikolića da učestvuje na tom samitu.
 
Sve i da je poziv od Jahjage stigao, "još nije pravi trenutak za takav susret na Kosovu", rečeno je listu "Danas" u Nikolićevoj Službi za saradnju s medijima.
 
Portparol i šef kabineta kosovske predsednice Arber Vlahiju rekao je za jučerašnje izdanje beogradskog dnevnika da veruje da će jedan od sledećih sastanaka Jahjage i Nikolića biti na Kosovu, gde se organizuje naredni Samit predsednika zemalja regiona.
 
"Jahjaga, kao domaćin ovog šestog po redu samita, koji će se održati iduće godine, uputila je javni poziv Nikoliću za učešće", rekao je Vlahiju.
 
On je podsetio da su se Jahjaga i Nikolić do sada sastali više puta, od februara ove godine kada je održan prvi direktni sastanak u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, kao i da je to nastavljeno i kroz ostale forume i samite, bilo regionalne ili međunarodne, poput regionalnog samita na Brdu kod Kranja.
 
Izvor: Tanjug, New press
 
 

Komentari posetilaca