Nikolić o budućnosti Brezovice
16/10/2013 15:17|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1612 |
|

 
 
Na sinoć održanoj tribini na Brezovici pred oko 250 meštana Brezovice gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić je izneo svoj ekonomski program kao i plan daljeg razvoja opštine Štrpce. Nikad veće interesovanje meštana Brezovice za jedan predizborni skup, prostorija u kojoj se održala sinoćna javna tribina Samostalne liberalne stranke bila je premala da primi sve one koji su došli da pruže podršku kandidatima za odbornike SLS-a i Bratislavu Nikoliću. Njih oko 150 je ostalo ispred restorana „ROK“ na Brezovici i do kraja sačekalo da pozdravi pobednike.
 
Na početku je prisutne pozdravio dr Srđan Kostić, kandidat za odbornika SLS-a sa Brezovice koji je poručio da je Bratislav Nikolić već pokazao i dokazao kako jedan gradonačelnik treba da radi u interesu svojih sugrađana. Nakon njega prisutnima se obratila i poslanica u Skupštini Kosova Jelena Bontić koja je istakla da je opština Štrpce zahvaljujući opštinskom rukovodstvu na čelu sa Bratislavom Nikolićem postala funkcionalna i bliža građanima.
 
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić govorio je o projektima koje je ministarstvo za zajednice i povratak realizovalo u opštini Štrpce i posebno istakao izuzetnu saradnju između lokalne samouprave u Štrpcu i institucije na čijem je on čelu. Ta saradnja je rezultirala rešavanjem brojnih problema građana Štrpca, a sve to na inicijativu gradonačelnika Bratislava Nikolića, rekao je Jevtić.
 
Predrag Grbić je izrazio uveravanja da će odbornici Samostalne liberalne stranke više nego dobro zastupati interese građana kako u lokalnoj skupštini Štrpca, tako i u Zajednici srpskih opština. Grbić je posebno naglasio važnost izlaska što većeg broja Srba na predstojećim izborima kako bi Srbi bili što više zastupljeni u lokalnoj skupštini pri tom istakavši da će pobeda Bratislava Nikolića i liste Samostalne liberalne stranke na čijem je on čelu u tom slučaju biti još ubedljivija.
 
Na kraju se prisutnima obratio Bratislav Nikolić koji je na početku svog govora istakao da se oseća jako prijatno na Brezovici i zahvalio meštanima ovog sela na velikoj poseti.
 
„Brezovica i večeras pokazaje odgovornost. Sinonim turizma pa samim tim i ekonomije Štrpce mora ponovo da oživi. Realizovaćemo „Master plan“ i u narednih deset godina uložiti 100 miliona evra u Ski centar Brezovica. Na taj način pokrenućemo sve grane privrede u našoj opštini. To je jedini siguran recept za uspeh. Čujemo govore pojedinci da će opet pokrenuti Inex, da će pokrenuti Brezovicu. Pa zar će nam oni koji su stavili katance na hotele i uništili Brezovicu da nam sada govore kako će pokrenuti Ski centar? Neka, hvala!“ – rekao je Nikolić.
 
Bratislav Nikolić se osvrnuo i na Zajednicu srpskih opština gde je naglasio da će se on zajedno sa odbornicima skupštine opštine Štrpce zalagati da interesi građana Štrpca budu na prvom mestu. On se posebno osvrnuo na obrazovanje i rekao – „Kažu tamo neki, ako pobedi Bratislav učiće se po  nekom drugom obrazovnom programu. Pitam ja vas – da li neko misli da sam ja spreman da mi dete uči drugačiju istoriju od one koju smo mi učili i koju znamo? Kakve su to gluposti i neistine? Moja deca će jedino učiti po obrazovnom programu Republike Srbije!“
 
Nikolić je još jednom ponovio da su sve pretnje otkazima kao jedino što neki nude pale u vodu pri tom istakavši poruku patrijarha Irineja i poziv Srbima da izaberu najboljeg.
 
„Oni koji prete su kukavice. Ne postoji zakon koji može da ukine nekom radno mesto samo zato što misli drugačije. Znaju oni koji prete da su to prazne priče, hvataju se oni za poslednju slamčicu ali im se i ona polako lomi. Nema ništa od toga! Ja garantujem i sasvim odgovorno tvrdim da niko neće izgubiti posao samo zato što podržava Bratislava Nikolića. Ja garantujem da će biti još radnih mesta a ne otkaza. Patrijarh Irinej je bio jasan u svojoj poruci u Pećkoj Patrijaršiji – Srbi izaberite najboljeg među vama. U Štrpcu se zna ko je najbolji, zato 3. novembra glasajte za listu Samostalne liberalne stranke, glasajte za onog ko vam nudi radna mesta a ne otkaze, glasajte za onog ko je već pokazao kako se u Štrpcu štite interesi srpske zajednice, glasajte za svoju budućnost i budućnost vaše dece!“
 
Naredni predizborni skup za lokalne izbore u opštini Štrpce Bratislav Nikolić i Samostalna liberalna stranka održaće u Vrbeštici.
 
Izvor: SLS 
 
 

Komentari posetilaca