Nova emisija Katarine Marinković “Heroji našeg doba”
07/09/2023 15:26|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 328 |
|

New press, 07.09.2023. - “Heroji našeg doba” naziv je nove emisije New Press produkcije, koja će se u narednih šest meseci dva puta mesečno emitovati na kanalima TV Mreže.

Autorka emisije, novinarka Katarina Marinković, kaže da je cilj ove emisije da javnosti predstavi priče o životu i izazovima sa kojima se suočava običan čovek na Kosovu. Poseban akcenat će, kaže, biti na položaju i problemima mladih ljudi, iz svih etničkih zajednica.

“Kroz ovu emisiju ćemo obraditi teme kojih, rekla bih, gotova da nema ili su jako malo zastupljene u javnosti – a to je da se predstavi život običnog čoveka, običnih ljudi, svih ljudi, svih nacija na Kosovu. Njihovi problemi sa kojima se suočavaju i način na koji žive i kako i u kojim uslovima. Da li im ko i kako pomaže. Na neki način ćemo se truditi da i ljudima, odnosno gledaocima kroz emisije ukažemo i na njihova prava, koja su im zakonom zagarantovana, a o kojima možda ne znaju dovoljno. Gosti će biti predstavnici humanitarnih organizacija, udruženja, pojedinci, ali i predstavnici instucija kako lokalnih tako i centralnih”, rekla je Katarina Marinković.

Javnost će, prema njenim rečima, kroz ovaj serijal imati priliku i da čuje nešto više o međuetničkoj saradnji i solidarnosti.

“Nekako u medijima preovladavaju priče o tenzijama, napadima, netrpeljivosti među zajednicama, političarima, njihovim izjavama, što ponekad stvara konfuziju, a mogu slobodno da kažem i netrpljivost među zajednicama.  Međutim, nije baš sve tako crno,  postoje primeri saradnje, solidarnosti, dobrih komšijskih odnosa, ali to nije toliko vidljivo. Tako da je negde cilj da se predstave i ti pozitivni primeri međuetničke saradnje i solidarnosti. Takve primere je recimo u javnost na površinu iznela  pandemija koronavirusa i to su gledaoci imali prilike da vide u prethodnom serijalu emisija koja je nosila naziv “Heroji u doba koronavirusa”, kaže ona.

Format emisije je jednočasovni intervju u studiju. Snimana je i prva emisija u kojoj su gosti bili Marija Vasić iz Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje i odbornik u skupštini opštine Gragaš iz goranske zajednica Nedžmidin Sejdilar.  

Ova emisija će biti  emitovana 08. septembra od 21 sat na kanalima TV Mreže – TV Herc u Štrpcu, TV Puls u Šilovu, TV Mir u Leposaviću.

Emisija će biti emitovana i na društvenim mrežama. 

Realizaciju 12 emisija „Heroji našeg doba“ podržalo je Ministaratvo za zajednice i povratak.


Komentari posetilaca