Nova emisija “Heroji u doba koronavirusa”
09/07/2020 11:23|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 1337 |
|


Čaglavica, 09.07.2020. - “Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima  TV Mreže i Radio televiziji KIM.

Autorka emisije, novinarka Katarina Marinković,  kaže da je cilj ove emisije  promovisanje pre svega humanitarnog rada, pojedinaca, organizacija i institucija,  tokom pandemije koronavirusa. Javnost će prema njenim rečima imati priliku i da se informiše o njihovim pravima i obavezama tokom krize izazvane Kovidom 19, kao i brojnim problemima u vezi pandemije.

„Postoje brojni primeri onih koji su se uključili u borbu protiv Kovida 19 i smatramo da javnost  treba da bude upoznata sa njihovim radom i doprinosom. Takođe su veliki teret i gubitke tokom pandemije Kovida 19 pretrpeli i pojedini privrednici, koji sve to vreme nisu dali otkaze svojim zaposlenima i iz tog razloga smatramo da i oni zaslužuju da se čuju i njihove priče. Cilj nam je takođe da na neki način podignemo i svest građana o važnosti poštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa“, kaže Katarina Marinković.

Format emisije je jednočasovni intervju u studiju. Snimana je i prva emisija u kojoj su gošće bile programska direktorka  Nevladine organizacije „Žensko pravo“  Tijana Simić- Lavali i menadžerka „Poslovnog centra Zvečan“ Jelena Savić.

„U svakoj emisiji ću imati dva gosta koji se bave različitim delatnostima, a koji su na nekin način nesebično pomagali i radili na tome da ovu korona krizu lakše prevaziđemo. Sva je sreća da ima dosta takvih ljudi, tako da verujem da u tom smislu neću imati problema sa obezbeđivanjem sagovornika. U prvoj emisiji sam imala dve gošće sa severa Kosova koje su,  rekla bih,  prave heroine u ovo doba korone“, kaže autorka emisije Katarina Marinković.

Prva emisija biće emitovana 10. jula od 21 sat  na kanalima TV Mreže -  TV Herc u Štrpcu, TV Puls u Šilovu, TV Mir u Leposaviću, kao i na RTV  KIM,  u Čaglavici.

Realizaciju 10 emisija „Heroji u doba koronavirusa“ podržala je Kosovska fondacija za otvoreno društvo.


Komentari posetilaca