Nova grupa traži mesto potpredsednika parlamenta Kosova
28/05/2013 11:07|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 850 |
|

 

Poslanička grupa "Zajednička budućnost" koju u Skupštini Kosova većinom čine poslanici koji su napustili Samostalnu liberalnu stranku zatražila je mesto potpredsednika parlamenta koje sada ima SLS, kao i mesto predsednika komisije za zajednice. Predsedništvo Skupštine Kosova nije želelo da arbitrira u sukobu dve grupe poslanika predstavnika srpske zajednice već je predložila da se dve grupe saglase oko predstavljanja u telima Skupštine. 
Potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić, predstavnik SLS, za dnevnik Kosova sot rekao je da dve grupe mogu da razgovaraju samo oko predstavljanja u skupštinskim komisijama, ali da o drugim pitanjima nemaju šta da razgovaraju. 
- Oni su zatražili mesto potpredsednika Skupštine Kosova koje pripada srpskoj zajednici, ali je tu ustav jasan, pošto se traži dvotrećinska većina da se promeni predsednik ili potpredsednik Skupštine. Tako da kada uspeju da obezbede glasove dve trećine poslanika mogu da računaju da dobiju taj mandat, rekao je Miletić. Šef poslaničke grupe "Zajednička budućnost" Goran Mariković je izjavio da njihova grupa ima jednog poslanika vise od SLS i da shodno tome treba da dobije jedno od dva mesta koje ima srpska zajednica.
 
Izvor: Beta 
 
 

Komentari posetilaca