Nova pomoć opštini Dragaš
24/08/2013 13:34|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 952 |
|

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na sastanku sa gradonačelnikom Dragaša Salimom Jonuzimijem i poslanicima u Skupštini Kosova Murseljom Haljiljijem i Hamzom Balje, govorio je o projekatu za stabilizaciju zajednica koji se realizuje uz pomoć Ambasade Velike Britanije u Prištini i organizacije DRC (Danski savet za izbeglice), a koji podrazumeva pomoć razvoja malih biznisa u ovoj opštini.
 
- Dragaš kao opština je važna u tom smislu da u njoj živi više nevećinskih zajednica, tu pre svega mislim na goransku i bošnjačku zajednicu. Mi smo već na konkretan način pokazali posvećenost Ministarstva realizacijom određenih projekata, kako individualnih tako i onih od društvenog interesa. Sastanak je bio jako konstruktivan i mogu sa zadovoljstvom da istaknem da je saradnja ministarstva sa lokalnom samoupravom u opštini Dragaš, ali i pripadnicima nevećinskih zajednica može biti još više unapređena, rekao je Jevtić u obraćanju prisutnim medijima nakon sastanka.
 
On je sa svojim domaćinima obišao početak radova na tunelu koji vodi ka najvećem selu na Kosovu, Restelici koje je pre nepunih godinu i po dana doživela katastrofu, kada se na jedan deo sela spustila lavina i odnela deset života porodice Reka. 
Tom prilikom pristup kamiona i mehanizacije za spasavanje je bilo onemogućeno zbog tunela koji je bio previše uzak. Jevtić je prilikom posete početku radova u resteličkom tunelu istakao da je Ministarstvo za zajednice i povratak u saradnji sa Kancelarijom premijera za pitanja zajednica je pristupila rešavanju ovog problema izdvajanjem sredstava za proširenje i izgradnju ovog tunela.
Jevtić je posetio i samo mesto nesreće i tom prilikom pozvao sve da pomognu sanaciju kuća uništenih prilikom prirodne nepogode.
 
Izvor: New press
Foto: SLS 
 
 

Komentari posetilaca