Nova runda dijaloga Beograda i Prištine, Vučić sa Stoltembergom u Briselu
19/07/2023 11:02|Autor: office@newpressproduction.com|Pregleda: 115 |
|

Kim, 19.07.2023. - U Briselu će danas biti održana nova runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine. Miroslav Lajčak razgovaraće sa Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se popodne sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltembergom.

Specijalni izaslanik Evrospke unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaće se sa glavnim pregovaračima dve strane Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem.

Fokus razgovora, prema rečima portparola EU Petera Stana, biće na primeni sporazuma postignutog 27. februara i koracima ka deeskalaciji situacije na severu Kosova.

Delegacija Beograda predvođena direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem je juče otputovala u Brisel. Svoje prisustvo na sastanku potvrdio je i zamenik kosovskog premijera i glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi.

U popodnevnim satima u Briselu se očekuje susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltemberga.

Sastanak će početi oko 19 sati, a planirano je da se dvojica zvaničnika potom obrate medijima na zajedničkoj konferenciji.

Dopis za sastanak sa generalnim sekretarom NATO-a predsednik Srbije je uputio 12 jula.

 

 


Komentari posetilaca